Afbeelding

Eerste Thema-rondleiding over geschiedenis van Boxtel

zondag 28 februari 2016 11:15

11:15 uur, MUBO, Baroniestraat 18, Boxtel

Dit jaar start het MUBO met een zevental lezingen-rondleidingen over de geschiedenis van Boxtel. De eerste hiervan is op zondag 28 februari en gaat over het ontstaan van Boxtel en de vroege begintijd van onze gemeente.

Historicus Willem Wittenberg en VVV-gids Ben Ophof geven deelnemers in hun lezing een overzicht over de vroege jaren van Boxtel, met daarbij onder andere het ontstaan van Boxtel, het bouwen van de Motteburcht, de binnendommeltjes en bruggen van Boxtel-Binnen en de verschillende bestuursvormen die Boxtel door de jaren heen gehad heeft. Ook wordt er meer verteld over de vroege jaren van de Sint-Petrusbasiliek en kasteel Stapelen. Na een korte pauze worden de bezoekers meegenomen op een rondleiding door het museum om te kijken wat de vaste collectie van MUBO te bieden heeft. Op deze manier gaan ze gerichter kijken naar de objecten en attributen die in het museum te vinden zijn.

Deze thema-rondleiding is de eerste van zeven over de geschiedenis van Boxtel dat het MUBO het komende jaar organiseert. De andere zes rondleidingen zullen ook door Willem Wittenberg en Ben Ophof worden verzorgt, waarbij steeds verwezen wordt naar voorgaande thema's, maar iedere rondleiding staat voldoende apart om afzonderlijk te worden bezocht. Thema's die de rest van het jaar nog op de agenda staan zijn onder andere 'Bebouwing in Boxtel', 'Cultuur en godsdienst' en 'Mensen en verhalen uit Boxtel'.

De eerste van de zeven thema-rondleidingen over de geschiedenis van Boxtel vindt plaats op 28 februari vanaf 11:15 uur en kost 3,50 euro. Aanmelden via info@muboboxtel.nl of via 06-16041898.

Locatie