• Alles
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (2)
  Sport
 • (64)
  Bijeenkomst
 • (27)
  Overig
 • (1)
  Cursus-Workshop

Rondleiding over geschiedenis van Boxtel

zaterdag 9 juli 14:00 uur

Foto: MUBO

Boxtel - Nu de vaste expositie bij Museum Boxtel (MUBO) geheel is vernieuwd en ingericht, worden de rondleidingen over de geschiedenis van Boxtel weer hervat. De rondleidingen worden om beurten verzorgd door twee gidsen. Dat zijn Ben Ophof, die als VVV-gids ook historische wandelingen door Boxtel verzorgt, én historicus Willem Wittenberg, die in MUBO al eerder een serie lezingen heeft gegeven over de geschiedenis van Boxtel.

Voor de Boxtelse bezoeker zal de rondleiding een feest der herkenning zijn met onverwachte en onbekende feiten en wetenswaardigheden, die alleen een gids kan vertellen. De twee laatste rondleidingen vóór de zomervakantie staat gepland op aanstaande zaterdag 25 juni en op zaterdag 9 juli om 14.00 uur.

De rondleidingen zijn inhoudelijk gebaseerd op de door MUBO ontwikkelde canon van Boxtel. De canon vertelt de geschiedenis van Boxtel vanaf de prehistorie tot heden aan de hand van vijftig onderwerpen, waarmee de belangrijkste gebeurtenissen, personen, voorwerpen en kunstwerken in Boxtel aan bod komen.

De onderwerpen zijn geselecteerd in samenwerking met deskundigen van onder meer Heemkunde Boxtel. De vijftig onderwerpen zijn geclusterd in negen thema’s en verbeeld en verwoord in negen digitale aanraakschermen in de vaste expositie op de eerste en tweede verdieping van het museum.

Elke rondleiding start in de MUBO-ontvangstruimte met een korte introductie over de geschiedenis van Boxtel. Daarna worden de deelnemers door de gids meegenomen op zaal om daar te zien, te horen en te beleven wat de vaste collectie te bieden heeft.

De vaste rondleiding start om 14.00 uur en duurt inclusief introductie 1,5 uur. Maximaal 12 deelnemers per gids. De kosten bedragen 5 euro per persoon of 2 euro met museumkaart. Deelnemers dienen zich van te voren aan te melden op info@muboboxtel.nl of telefonisch op 06-16041898. Via deze kanalen kan voor groepen ook altijd een rondleiding op afspraak worden aangevraagd, ook op werkdagen. 
deel deze activiteit

Locatie

MUBO
Boxtel
Baroniestraat 18
5281JD