• Alles
 • (14)
  Evenement
 • (1)
  Natuur
 • (4)
  Bijeenkomst
 • (9)
  Cursus-Workshop

Liempde staat te trappelen voor muziekfestival Limuscene

zaterdag 16 oktober 15:30 t/m 23:30 uur

Foto: Sander van Kasteren

Liempde – Veel Liempdenaren staan te popelen om komend weekend weer eens lekker in de kroeg bandjes te kunnen luisteren. Met Limuscene – Back tot he Kroeg wil de organisatie het gratis festival binnen de mogelijkheden door laten gaan en tegelijkertijd wat terugdoen voor de cafés in Liempde waar het festival ook begon.

Gewoonlijk wordt Limuscene op Eerste Pinksterdag gehouden, maar dat bleek dit jaar nog te vroeg te komen met de geldende coronaregels. Toch kriebelde het bij de organisatie, die ook editie 2020 al aan zich voorbij moest laten gaan, vertelt penningmeester Maarten Termeer. “Het was geweldig te zien dat iedereen in de commissie die het organiseert volmondig zei: we gaan er tegenaan!”

Er werd gekozen voor een opzet waar de Liempdse kroegen waar het festival een warme band mee had te steunen. “De horeca hebben het al zo lastig gehad”, blikt Termeer terug op alle beperkingen wegens corona. “De cafés wilden dan ook graag meehelpen toen wij met onze plannen kwamen”, vertelt hij.

Die plannen bestaan uit een programma waarbij vanaf 15.30 uur in Hap & Stap bij de Buren, De Durpsherberg en Het Wapen van Liempde naar lokale bands geluisterd kan worden. Die bands hebben allemaal hun basis in de regio, en de meeste zelfs een directe link met Boxtel of Liempde. Lokaal talent krijgt daarmee een podium, één van de kernwaarden van het festival.

Ook hetzelfde als gewoonlijk is dat het festival gratis toegankelijk is. Dat heeft dit jaar echter tot gevolg dat er wel uitgaven (zoals aan licht en geluid) zijn, maar geen inkomsten uit de drankverkoop omdat dat dit jaar door de kroegen gedaan wordt. “Maar we hebben een gezonde financiële basis hoor”, vertelt Termeer lachend.

Bieropener

Om toch nog wat uit de kosten te komen is er in ieder deelnemend café de mogelijkheid om te doneren. En tegenover een donatie staat een leuke Limuscene bieropener. “Dat is natuurlijk een belangrijk gereedschap om mee te hebben”, lacht Termeer, die er vlug aan toevoegt dat je er natuurlijk ook een fles frisdrank mee kunt openen.

Inmiddels is het programma vastgelegd, met onder meer bluesrock van Rare Ink, akoestische muziek van Eric Nouwens en Born Stuyven, stevige rock van Mr. Joe Abe en het R.E.M. en The Tragically Hip tribute REMember Buffalo.

Kom vroeg

Termeer heeft nog een tip voor mensen die graag willen komen kijken: “Kom vroeg, want om middernacht moeten de cafés de deuren sluiten.” En er geldt: vol is vol. “In de drie cafés is bovendien ook de mogelijkheid om te eten. Dus al met al hebben we een prachtig programma voor de hele dag!”

Bij entree van de cafés geldt een QR-codecheck in verband met corona. Bezoekers die een geldige code kunnen tonen krijgen een polsbandje zodat ze zich de rest van de avond vrij kunnen bewegen.

“Wij willen er echt een heel tof feest van maken!”, besluit Termeer. “En het is meteen een goede kans om met de nieuwe kasteleins van twee van de drie cafés kennis te maken.”

Wil je weten welke bands er allemaal spelen op Limuscene? Kijk dan op www.limuscene.nl.


deel deze activiteit