• Alles
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (2)
  Sport
 • (64)
  Bijeenkomst
 • (27)
  Overig
 • (1)
  Cursus-Workshop

Kijken op de buffelboerderij

zaterdag 25 juni 11:00 t/m 16:00 uur

Foto:

Frens en Wendy van Oirschot zetten de poorten wijd open voor bezoekers op waterbuffelboerderij D’n Buff

Boxtel - Waterbuffels die in een waterpoel liggen te badderen. Het is niet een beeld dat je verwacht in de Brabantse weilanden. Toch lopen de Aziatische dieren al een aantal jaren in de wei bij Frens en zoon Thijm van Oirschot. Aanstaande zaterdag kun je van 11.00 tot 16.00 uur bij hun waterbuffelboerderij D’n Buff van dichtbij een kijkje nemen bij deze bijzondere dieren, de stallen bezoeken en de leukste selfies maken. Voor de kinderen is een speurtocht uitgezet op de boerderij en er is een proeverij van lekkere zuivelproducten bij de boerderijwinkel.

Boer Frens staat vanaf mei op het etiket van zijn eigen buffelproducten, zoals mozzarella’s, buffaletta’s en buffelyoghurt. Als boer van De Smaak van Hier krijgt hij daarmee de waardering voor zijn natuurvriendelijke manier van werken. Transparantie in de herkomst van de producten is waar het bij het Smaak van Hier collectief om gaat. En juist daarom mag iedereen deze zaterdag 25 juni van 11.00 tot 16.00 uur een kijkje komen nemen bij deze bijzondere boerderij in Brabant.

De Smaak van Hier is een samenwerking van een aantal Brabantse boeren. Ze leveren lokale (h)eerlijke zuivel die geproduceerd is door boeren die echt duurzaam werken. Zo landen de extra inspanningen die boeren voor natuur en landschap doen, ook echt bij de consument op de keukentafel. De Smaak van Hier maakt lokale duurzame zuivelproducten toegankelijk voor iedereen, waarbij de boeren de beloning krijgen die ze verdienen voor hun extra inspanningen.

“Een boer die circulair en natuurinclusief werkt, investeert elke dag in natuur en het landschap, maar ziet dat niet terug in de melkprijs. Dat klopt niet”, vat Rob Denissen (initiator van De Smaak van Hier) de startgedachte van dit bedrijf samen. “Bovendien slepen we honderden kilometers met zuivel, terwijl het bij vrijwel iedere consument om de hoek gemaakt wordt”, vult hij aan. “Een voorbeeld van zo’n duurzame boerderij is die van Frens en Wendy in Boxtel. Een prachtig bedrijf dat een aantal jaren geleden de omschakeling heeft gemaakt van traditioneel melkvee naar waterbuffels. We zijn er hartstikke trots op om Frens in het collectief van Smaak van Hier boeren te mogen ontvangen. En als consument geniet je van heerlijke zuivel met betere voedingswaarden.”

De waterbuffelboerderij is te vinden op Nergena 16, te Boxtel. De toegang is gratis en parkeren is mogelijk. Bezoekers wordt gevraagd zoveel mogelijk met de fiets te komen.
deel deze activiteit

Locatie

Waterbuffelboerderij D'n Buff
Boxtel
Nergena 16
5282JE


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.