• Alles
 • (15)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (9)
  Bijeenkomst
 • (11)
  Cursus-Workshop

Herfstfestival in de bieb tijdens herfstvakantie

zaterdag 23 oktober 0:00 t/m zaterdag 30 oktober 23:59 uur

Foto: Huis73

Boxtel - In de herfstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen, want in alle bibliotheken van Huis73 is er iedere dag van alles te doen. Zo kan je luisteren naar het verhaal van de succesvolle YouTubers Furtjuh en Gewoon Thomas, en kun je meedoen aan allerlei leuke workshops zoals Minecraft, Mad Science en een echte escaperoom. En de allerkleinsten kunnen de hele week wegdromen bij mooie voorleesverhalen. 

Van 23 oktober tot en met 31 oktober organiseert Huis73 het Herfstfestival. In alle bibliotheekvestigingen van gemeentes Den Bosch, Vught, Boxtel en Sint-Michielsgestel zijn iedere dag activiteiten te beleven voor kinderen van 0 tot 14 jaar.

Op maandag 25 oktober brengen de succesvolle YouTubers Rutger & Thomas, beter bekend als @Furtjuh en @Gewoon Thomas een bezoekje aan Huis73. Zij leren je de fijne kneepjes van het vak en vertellen over het eerste deel van hun nieuwe boek ‘De avonturen van Rutger, Thoms en Paco – de magische halsband’. Inmiddels is deze populaire activiteit al uitverkocht.

Workshops

Tijdens het Herfstfestival zijn er allerlei workshops voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo kun je tijdens de dj-workshop op 27 oktober de basic skills van het dj’en leren. Op diezelfde dag en op 29 oktober kun je meedoen aan de workshop Bouwen in Minecraft. Verder kun je in de vakantie aan de slag met waanzinnig leuke experimenten van MadScience en in het Familie Atelier kun je samen met je (groot) ouders ontwerpen, ontdekken en experimenteren: maak je eigen Robotpak, Cardboard Automata of een interactieve muziekposter. En er staan nog veel meer leuke workshops op het programma, zoals Uitvinderslab, Coderdojo en Codecrakers. Het complete programma vind je op onze website.

Voorlezen

Ook wordt in de herfstvakantie extra veel voorgelezen. Voor de allerkleinsten is er de Babybieb en de Dreumesbieb: een gezellig moment ouders en hun kindje vol met bruikbare tips, voorleesboekjes en liedjes. Iedere woensdag- en vrijdagochtend is er Verhaaltjestijd 2+ en op woensdag is er een voorleesmiddag voor kinderen van 3 jaar en ouder. Op zaterdagochtend wordt ook voorgeezen in het Engels.

Kijk voor alle data, tijden, locaties en kaartverkoop op: http://bit.ly/HerfstFestival2021


deel deze activiteit