• Alles
 • (6)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (66)
  Bijeenkomst
 • (32)
  Overig

Fiets- en wandelexcursie naar de verborgen plekjes van Vrilkhoven en De Prangen

zondag 15 mei 10:00 uur

Foto: Ruud van Nooijen

Liempde - Liempde kent veel mooie, verborgen plekjes. Zo ook het buurtschap Vrilkhoven aan de rand van middeleeuwse bossen en het natuurgebied De Prangen met het geheim van de Rondenborch. Op zondag 15 mei verzorgen gidsen van Gastvrij Liempde een interessante fiets- en wandelexcursie door dit gebied.

Begin veertiende eeuw bestond Liempde uit wat verspreid liggende buurtschappen, zoals Vrilkhoven, Den Berg, Looeind en Kasteren. Vrilkhoven kent een rijke historie door de ligging tegen Velder, de aanleg van de steenweg Den Bosch-Luik, de aanwezigheid van oude hoeves, het gebruik van de Vrilkhovense akkers door de bewoners van Vrilkhoven en het middeleeuws hoevecomplex de Rondenborch in het aangrenzende natuurgebied De Prangen.

Fietsen en wandelen

De excursie start zondag 15 mei om 10.00 uur in Bezoekerscentrum Dโ€™n Liempdsen Herd aan de Barrierweg 4 in Liempde. De excursie bestaat zowel uit een fiets- als wandelgedeelte. Deelnemers wordt geadviseerd om naast te zorgen voor een goede fiets, voor het wandelen een paar stevige schoenen of laarzen aan te doen. Rond 12.00 uur is de excursie afgelopen. De kosten voor deelname bedragen 5 euro per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie of thee na afloop.
deel deze activiteit