• Alles
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Evenement
 • (2)
  Lezingen
 • (2)
  Sport
 • (1)
  Natuur
 • (62)
  Bijeenkomst
 • (26)
  Overig

CULTURALE 2018

zaterdag 15 september 20:15 uur

Foto: Hans van Doorn

Boxtel - Het derde weekend van september stond bij cultuurliefhebbers in Boxtel al langer op de agenda met de evenementen UITmarkt en Bockesprongen. Hiermee wordt traditioneel het culturele seizoen 2018-2019 geopend. Wat echter nieuw is is de naam die de UITmarkt vanaf nu draagt: CULTURALE. Op last van de UITmarkt in Amsterdam werd de Boxtelse variant het afgelopen jaar verzocht een andere naam te kiezen. Iets dat met ingang van editie 2018 dus is gebeurd.

Onder de noemer CULTURALE 2018 pakt Podium Boxtel ook dit jaar uit met een programma van zang, dans, toneel, beeldende kunst en film. Op zondag 16 september houdt stichting Bockepruik het jaarlijkse festival Bockesprongen, dat met CULTURALE 2018 deel uitmaakt van kunst- en cultuurweek QQLQ.

De naam CULTURALE vervangt de aanduiding UITmarkt, waarmee de opening van het culturele seizoen de afgelopen jaren werd gevierd. De nieuwe naam is gekozen omdat de organisatie van de UITmarkt in Amsterdam het alleenrecht heeft om deze naam te voeren. CULTURALE is bedacht door Peter van Oers, een van de organisatoren van het evenement.

CULTURALE 2018

CULTURALE 2018 wordt georganiseerd door stichting Bockepruik en Podium Boxtel en wordt geopend met een spectaculaire circusact. Tijdens het evenement laat cultureel Boxtel zich aan de inwoners zien en staan de begrippen ontmoeting en verbinding centraal in theaterzaal Podium Boxtel aan de Burgakker.

Het programma omvat optredens van onder meer Mateus, Harry Hendriks, Boxtheater, veelbelovende singer-songwriters en jonge talenten van verschillende muziekopleidingen. Verder is er aandacht voor de graffiti art van Tunnel Vision en krijgt het publiek een voorproefje van het nieuwe evenement Klassiek op de Dommel. De band Dents & Friends verzorgt een swingende afsluiting.

De organisatie van CULTURALE 2018 is in handen van Louis Meister en Peter van Oers (Bockepruik), Femke Lagerweij (Boxtelse Buren) en Xaveer van Lokven, Rob Margry en Paul van Alphen (Podium Boxtel).

QQLQ

CULTURALE 2018 vormt met Bockesprongen de start van QQLQ. Tijdens deze kunst- en cultuurweek, die in 2018 voor de tweede keer wordt gehouden, presenteren tal van culturele organisaties en ondernemers hun plannen en zijn evenementen te bezoeken. Voor Podium Boxtel is CULTURALE 2018 de eerste activiteit van het nieuwe theaterseizoen.

Zowel CULTURALE 2018 in Podium Boxtel (zaterdag 15 september, aanvang 20.15 uur) als festival Bockesprongen (zondag 16 september, aanvang 13.00 uur) zijn gratis toegankelijk.
deel deze activiteit