• Alles
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (2)
  Sport
 • (64)
  Bijeenkomst
 • (27)
  Overig
 • (1)
  Cursus-Workshop

BOXtheater zoekt nieuw talent

maandag 11 juli 19:30 uur

Foto: Hans van Doorn

Toneelgroep BOXtheater gaat vernieuwen en is op zoek naar nieuwe spelers, het liefst in de leeftijdscategorie van achttien tot ongeveer veertig jaar. Ter kennismaking organiseert de club op 11 juli een workshop acteren in Muziekhuis Boxtel waarbij talenten van harte worden uitgenodigd.

BOXtheater is een amateurgezelschap met een eigenwijze kijk op toneel. De voorstellingen spelen zich altijd af op verrassende plaatsen. Ziekenhuis, waterkant, huiskamer, aardappelloods of café. Het publiek wordt dus dubbel verrast: inspirerend toneel gecombineerd met onverwachte inkijkjes op Boxtelse locaties.

Tijn Zweegers en Karin Nievelstein zijn lid van BOXtheater. Zweegers: “De rol van je leven, speel jezelf.” Want als je acteert, kun je nog meer jezelf zijn dan in het alledaagse leven. Nievelstein: “Ja, heerlijk om je te laten gaan in een personage waarvan je in het gewone leven de kriebels zou krijgen. Maar ook om soms emoties de vrije loop te laten. Woede bijvoorbeeld, verdriet, of angst.” Joan van Houtum vult aan dat je vooral veel lol kunt beleven in het maken en spelen van een voorstelling.”Humor is belangrijk in het leven. Er kan en moet gelachen worden. Tegelijk kan het soms kan het heel serieus worden, ontroerend.”

Suzanne Wouters werd vorig jaar lid en is de jongste van het stel. Zij voelde zich meteen op haar gemak binnen deze groep. Suzanne: “Naast de gezelligheid van de club kun je jezelf steeds verder ontwikkelen in je spel onder begeleiding van professionele regisseurs. Je leert er zo veel over personages en rollen.”

Wouters speelde vorig jaar haar eerste rol in de voorstelling ‘Sepia’ en heeft ervan genoten, ondanks haar lichte plankenkoorts. “Het was wel even spannend, maar dat ging snel over, want het voelt heerlijk om na een goede voorstelling applaus te krijgen. Dat geeft echt zo’n kippenvelmoment.”

De workshop acteren van BOXtheater vindt plaats op maandagavond 11 juli plaats in Muziekhuis Boxtel aan de Passage Riche 4 en begint om 19.30 uur. Deelname kost vijf euro; aanmelden kan via e-mail: info@boxtheater.nl
deel deze activiteit