• Alles
 • (1)
  Muziek
 • (1)
  Tentoonstelling
 • (3)
  Evenement
 • (1)
  Lezingen
 • (2)
  Sport
 • (64)
  Bijeenkomst
 • (26)
  Overig
 • (1)
  Cursus-Workshop

Wandelexcursie van MUBO naar Esch en terug

zaterdag 21 mei 11:30 uur

Foto: IJ. Heins

Gids vertelt over bezienswaardigheden uit historie van Esch

Boxtel/Esch - Op zaterdag 21 mei kunnen liefhebbers deelnemen aan een wandelexcursie vanuit Museum Boxtel naar Esch en terug. De wandeling start om 11.30 uur bij MUBO en staat onder leiding van de gidsen Theo van Dooren en Marina van Dalen. Zij staan stil bij interessante bezienswaardigheden over de historie van Esch. Halverwege is een kleine pauze ingelast bij Ons Café in Esch.

De wandelexcursie is een van de activiteiten die wordt georganiseerd in het kader van de expositie ‘Historie van Esch’ de in Museum Boxtel is te zien van 2 april tot en met 17 juli 2022. Zoals bekend zijn Esch en Boxtel samengevoegd per 1 januari 2021. In dat kader is de wandelexcursie een uitgelezen mogelijkheid om de Esschenaren en het dorp Esch beter te leren kennen. 

Vanaf MUBO lopen de wandelaars door park Molenwijk en via Sparrenrijk naar Klooster Sancta Monica in Esch. Hier zal witte zuster Antoinette Winkelman op het voorterrein iets vertellen over het huis en de Congregatie. Vandaar lopen ze via de Spankertstraat over het nieuwe bruggetje en langs het water naar het haventje van Esch. Daar vlakbij is het voormalige Oude Mannengasthuis. Vervolgens lopen de deelnemers richting centrum naar de bierpomp, waar ze pauzeren bij Ons Café (consumpties zijn op eigen kosten). Dan bekijken ze de kerk en de Mariakapel en lopen ze via het beeld van Lia Martinali van de Zwarte Zusters (grondleggers van de zorg in Esch) het dorp weer uit. Via het Smaldijkje arriveren ze bij het Mariakapelletje bij de Langspier. Vandaaruit is het steeds rechtdoor naar MUBO. 

Geïnteresseerden kunnen zich nu al inschrijven voor de wandeling naar Esch en terug op 21 mei. De wandeling start bij MUBO om 11.30 uur, duurt circa 3 uur. Vóór de start van de tocht zijn wandelaars vanaf 10.30 uur al welkom in MUBO voor een kop koffie en een rondleiding door de expositie. Aanmelden voor de wandeling met of zonder rondleiding vooraf is verplicht via de mail info@muboboxtel.nl of op 06-16041898 bij Willem van Vossen. Kosten bedragen 5 euro (met museumjaarkaart 2 euro). 
deel deze activiteit

Locatie

MUBO
Boxtel
Baroniestraat 18
5281JD