• Alles

Adventconcert van Tommy van Doorn in Sint-Petrusbasiliek

zaterdag 27 november 14:00 uur

Foto: Sander van Kasteren

Boxtel - Organist Tommy van Doorn zal tijdens het Adventsconcert van 27 november kerkelijke melodieรซn die in deze periode klinken ten gehore brengen. Het orgelconcert, een uit een extra serie van vier, start om 14.00 uur en is gratis te bezoeken.

Van Doorn is organist van de Sint-Petrusbasiliek in Boxtel. Hij bespeelt hier onder meer het monumentale Smitsorgel (1842). Hij is tevens beiaardier van Boxtel, Geldrop, Schijndel en Son.

Op 27 november zal onder meer het aloude Rorate caeli zal ten gehore gebracht worden. Dit is onlosmakelijk met advent verbonden. Ook Bach komt uiteraard aan bod, met de bewerking over het adventskoraal Nun komm, der Heiden Heiland.

Naast de verplichting van het tonen van de QR code, de anderhalve meter afstand tussen de bezoekers en het laten registreren van naam en adres, wordt het publiek gevraagd de aanwijzingen van Stichting Kerkconcerten Boxtel op te volgen bij binnenkomst in de basiliek. Men wordt dan begeleid naar een zitplaats. De toegang is gratis en reserveren vooraf is niet nodig. Na afloop is er de mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage om de kosten te kunnen dekken.
deel deze activiteit

Locatie

Sint-Petrusbasiliek
Boxtel
Oude Kerkstraat 20