De bakkers van het Liempdse bakkersgilde zorgen voor authentieke broden uit de oven op het terrein van D'n Liempdse Herd.
De bakkers van het Liempdse bakkersgilde zorgen voor authentieke broden uit de oven op het terrein van D'n Liempdse Herd. Foto: eigen collectie

Ontdek de geheimen van ambachtelijk broodbakken

Verenigingen

Bij de bakkers van D’n Liempdsen Herd draait alles om smaak en traditie. Het door hen op authentiek wijze gebakken brood is inmiddels een begrip geworden en geldt als een ware traktatie. Het bakkersgilde laat zondag 10 maart weer hun liefde en vakmanschap zien èn proeven. 

Naast het overheerlijke boerenwit en boerenbruin staat ook het bakken van krentenbrood op het programma. De geur van versgebakken brood vult de ruimte. Kom vanaf 10.00 uur kijken en ervaar dit ambachtelijke bakproces. Rond 11.30 uur komen de eerste broden uit de oven, gevolgd door een tweede ronde omstreeks 13.00 uur.
In het fraaie bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd demonstreren de bakkers met passie hoe het authentieke broodbakproces in zijn werk gaat. Het bakhuisje is vanaf 10.00 uur gratis te bezoeken. Kom langs om te zien hoe broden, zoals vroeger gebruikelijk was, in een houtgestookte bakoven worden gebakken. De smaak van deze authentiek gebakken broden is onovertroffen, vandaar dat deze broden inmiddels zeer gewild zijn en daarom geldt altijd: zolang de voorraad strekt.

Tweede zondag
Elke tweede zondag van de maand is het broodbakdag. Het Liempdse (hobby)bakkersgilde verzorgt dan bakdemonstraties in het bakhuisje op het achtererf van D’n Liempdsen Herd.

Afbeelding

Uit de krant