Een impressie van het bouwplan op landgoed Moorwijk. Er komen twee hofjes, één aan de Parkweg en één op de hoek met de Molenwijkseweg.
Een impressie van het bouwplan op landgoed Moorwijk. Er komen twee hofjes, één aan de Parkweg en één op de hoek met de Molenwijkseweg. Foto: Janssen De Jong.

Afspraken over 76 woningen erbij in park Moorwijk

Algemeen

De gemeente heeft een overeenkomst gesloten met Janssen de Jong Projectontwikkeling om 76 woningen te bouwen in Moorwijk in Boxtel. Twee derde deel van de woningen krijgt een verkoopprijs in het betaalbare middensegment. De woningen komen in een hofjes vorm op een bijzondere plek, namelijk in het bos te liggen.

Er wordt met het woonprogramma ingezet op het koop- en middensegment voor senioren, één- en twee persoonshuishoudens, maar ook gezinnen. De gemeente wil met dit project de doorstroming op gang helpen van huur naar betaalbare koop in Boxtel Noord. De woonzorgvisie die onlangs door de gemeenteraad is vastgesteld biedt de ruimte om maatwerk te leveren in Boxtel Noord. De visie laat zien dat de bevolkingsopbouw in de aangrenzende woonwijk meer divers mag worden. Het woningbouwplan Moorwijk draagt hieraan bij.

Het stedenbouwkundig plan is zo opgezet dat zoveel mogelijk bos en waardevolle bomen behouden blijven. Ook komt er een openbaar wandelpad door het bos. Parkeerplaatsen voor bezoekers, 23 stuks, komen buiten het plangebied om bos te sparen.

Parkeerdruk
Er is een parkeerdrukonderzoek uitgevoerd om na te gaan of bestaande openbare parkeerplaatsen bij de ingang van park Molenwijk aan de Molenwijkseweg en de nieuw aan te leggen parkeerplaatsen bij de jeu-de-boulesbaan aan de Parkweg voldoende ruimte bieden voor de bezoekersparkeerplaatsen. Dat is het geval.

Omgevingsdialoog

De projectontwikkelaar heeft meermaals met een klankbordgroep gesproken, daarin waren onder andere de Bomenbrigade, Wijkplatform Selissenwal en de VVE van het bestaande appartementencomplex vertegenwoordigd. Deze groep is positief over het uiteindelijke plan. De opzet van de bouw is compact met een zo klein mogelijk grondoppervlak en beperkte hoogte.

Parkweg
Ook de Parkweg en het kruispunt van de Parkweg met de Molenweg worden verbeterd, maar dat is een project van de gemeente zelf. Met Janssen de Jong is een afspraak gemaakt dat gronden hiervoor ter beschikking komen.

De procedures van de nieuwe omgevingswet worden gevolgd. De planning is naar verwachting dat het ontwerpplan in 2024 ter inzage komt te liggen. Na het onherroepelijk zijn van de vergunningen wordt er binnen vier jaar gebouwd.

Een impressie van het bouwplan op landgoed Moorwijk. Er komen twee hofjes, één aan de Parkweg en één op de hoek met de Molenwijkseweg.

Uit de krant