• Alles
 • (1)
  Theater
 • (2)
  Muziek
 • (113)
  Evenement
 • (9)
  Bijeenkomst
 • (41)
  Overig
 • (17)
  Cursus-Workshop

Presentatie over een 'Knarrenhof', leeftijdsbestendige bouw

woensdag 4 december 11:00 t/m 12:00 uur

Foto: Dorpstafel

Dorpstafel Gemonde heeft naast de vaste Dorpstafelochtend in 't Schufke elke woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur, in december de volgende activiteiten op het programma staan:

locatie: 't Schufke, achter zaal De Schuif, Dorpstraat 30, Gemonde

Gratis toegankelijk, iedereen is welkom!

wo. 4 december 2019

11.00-12.00 u.

Presentatie over een 'Knarrenhof', leeftijdsbestendige bouw

Annemiek van Rooij uit Gemonde komt vertellen over een Knarrenhof. Annemiek probeert de gemeente Sint-Michielsgestel te interesseren in het faciliteren van de bouw van een Knarrenhof. Dit is een hofje zoals dat vroeger werd gebouwd, ideaal voor de moderne senior die zelfstandig wil blijven, en die steeds minder op mantelzorg en kinderen kan terugvallen. De Meergeneratiehofjes zijn bedoeld voor mensen van 19 tot 109 jaar. Zo kunnen starters, oudere jongeren, jongere ouderen & senioren onder elkaar wonen in een levendige gemeenschap waar men elkaar kent. Hier helpt men aardige buren waar nodig. Niet met zorg, maar met aandacht. Zie https://knarrenhof.nl/ voor meer informatie.

wo. 18 december 2019

11.00-12.00 u. 

Wandeling naar de Dorpskerstboom bij de Kiosk 

Als het weer het toelaat, gaat een aantal Dorpstafelvrijwilligers met wie er maar mee wil op woensdag 18 december 2019 gezellig een wandelingetje maken vanuit 't Schufke naar de Dorpskerstboom bij de Kiosk. Ook mensen die minder goed ter been zijn kunnen mee, voor begeleiding wordt gezorgd. Leden van de Leefbaarheidsgroep zorgen er ieder jaar samen met een aantal vrijwilligers voor dat deze kerstboom wordt neergezet en dat de Kiosk mooi wordt aangekleed. Vervolgens wordt de boom door de schoolkinderen versierd. Iedereen die een bezoek brengt aan de boom kan een kerstwens schrijven en in de boom hangen. Materialen daarvoor liggen in de kiosk. Dit levert een sfeervol plaatje op voor eenieder die door ons toch al zo mooie dorp rijdt/fietst/wandelt. Door gezamenlijk een bezoek te brengen aan de Dorpskerstboom, willen de Dorpstafelvrijwilligers hun waardering voor dit project tonen en gezellig in kerstsfeer met dorpsgenoten bij elkaar komen.

U bent van harte welkom om mee te gaan!

Op woensdag 25 december 2019 en woensdag 1 januari 2020 kan de Dorpstafel geen doorgang vinden.

Dorpstafel Gemonde

Elke wo. 10.00-12.00 u., 't Schufke

e-mail: gemonde@onzedorpstafel.nl

website: www.onzedorpstafel.nl

www.facebook.com/DorpstafelGemonde2016/

 


deel deze activiteit

Locatie

't Schufke / De Schuif
Gemonde
Dorpstraat 30
5293AN


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.