• Alles
 • (1)
  Theater
 • (91)
  Evenement
 • (6)
  Bijeenkomst
 • (25)
  Overig
 • (2)
  Cursus-Workshop

Lezing De Wolf

woensdag 20 november 20:00 uur

Foto: Natuurgroep Gestel

Op woensdag 20 november 2019 organiseert Natuurgroep Gestel een lezing over wolven.

De lezing wordt verzorgd door de heer Bart Beekers.

Wolven zijn terug in Nederland!

Wolven zijn nu al anderhalf jaar vrijwel continu in Nederland aanwezig en hoewel het er maar weinig zijn, neemt hun aantal wel toe. Sinds kort heeft de eerste wolf sinds eeuwen een vast territorium op de Veluwe. Ze markeert al een half jaar lang een vast deel van de Veluwe en heeft bovendien een partner en er zijn zelfs al jongen geboren. België ging ons in 2018 al voor, met nota bene een wolvin die dwars door Nederland naar Leopoldsburg trok, even later gevolgd door een mannelijke wolf die eveneens via Nederland naar Leopoldsburg liep. Zowel op de Veluwe als in België werd dit voorjaar gehoopt op jonge wolfjes, wat ook als zodanig is uitgekomen. 

En dit is pas het begin.

Bart Beekers, wolvenexpert, laat u zien waar deze wolven vandaan komen en waarom ze naar Nederland en België komen om zich hier te vestigen. Mythes en sprookjes worden ontmaskerd en naast de ecologie van de wolf, komt ook herkenning van wolven en hun sporen aan bod. Tot slot neemt de spreker u mee naar wat de komst van de wolf voor u als toekomstige buur betekent. Zijn wolven gevaarlijk, moet ik mijn dieren beschermen en hoe dan? 

Vragen die een antwoord krijgen op deze lezing.

De lezing vindt plaats in gemeenschapshuis Meander, Meanderplein 1, 5271GC Sint-Michielsgestel, aanvang 20.00 uur. Aanmelden is niet nodig en ook niet leden zijn van harte welkom, zij betalen een bijdrage van € 2,- p.p. Voor meer informatie: Michel van de Langenberg, tel 0622432941 of michel.langenberg@home.nl

Foto en tekst: Natuurgroep Gestel


deel deze activiteit

Locatie

Meander
Sint-Michielsgestel
Meanderplein 1
5271GC


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.