• Alles
 • (1)
  Theater
 • (87)
  Evenement
 • (5)
  Bijeenkomst
 • (25)
  Overig
 • (1)
  Cursus-Workshop

'Tegenlicht Meet Up Boxtel: Worsteling van de Groenmens'

donderdag 21 november 19:15 uur

'Tegenlicht Meet Up Boxtel: Worsteling van de Groenmens' , in Boxtel, donderdag 21 november 2019 van 19.15 tot 21.30 uur op de Kleine Aarde, Het Klaverblad 13.

VPRO Tegenlicht Meet Up Boxtel

Sinds 2014 worden er overal in Nederland de inspirerende afleveringen van VPRO Tegenlicht bekeken. Tijdens Meet Ups worden deze afleveringen besproken met allerlei geïnteresseerde bezoekers, bijzondere experts, doeners en denkers. Op uitnodiging van woonstichting JOOST organiseert de Praktijk van het Ideaal een drietal Tegenlicht Meetup op De Kleine Aarde in Boxtel. Donderdag 21 november staat de eerste Meet Up gepland met als onderwerp de Worsteling van de Groenmens. Iedereen is welkom en de toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig.

Worsteling van de Groenmens

Er is veel discussie over ons consumptiegedrag. Hoe krijgen we de nodige veranderingen voor elkaar zonder in te leveren op comfort? Hoe maken we het groene, goede leven voor iedereen toegankelijk en betaalbaar? Deze aflevering van VPRO Tegenlicht is een voor velen herkenbare reis langs mensen die worstelen met het maken van de juiste keuzes. Na de Tegenlicht aflevering gaan we over deze en andere vragen in gesprek met bezoeker én onze Belgische gast Evelien Matthijssen. Het gesprek wordt geleid door Ruud Geven.

Te gast: Green Evelien

Evelien Matthijssen, beter bekend als Green Evelien, leidt al jaren een eco-levensstijl in de Ardennen, samen met haar gezin. Toen de belangstelling voor deze manier van leven groeide, besloot Evelien in 2015 om zich volledig te wijden aan het uitdragen van haar levensstijl. Ze is een inspiratie voor velen die hun levensstijl groener willen inrichten maar niet goed weten hoe of waar te beginnen.

Initiatiefnemers

Woonstichting JOOST heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. Deze gaan verder dan enkel het verduurzamen van haar woningen. JOOST wil mensen enthousiasmeren en stimuleren om duurzamer te leven. Daarom zijn zij benieuwd hoe mensen in de Meierij denken over dit thema. Woonstichting JOOST nodigden daarom Ruud Geven, programmamaker, en de Praktijk van het Ideaal uit om Tegenlicht Meet Ups te organiseren. De Praktijk van het Ideaal is een initiatief van kunstenaar Matthijs Bosman. Te midden van de grote veranderingen op De Kleine Aarde draagt hij op bijzondere manieren bij aan het wat hem betreft hoogst haalbare doel van allemaal; het realiseren van een ideaal.


deel deze activiteit

Locatie

De Kleine Aarde
Boxtel
Het Klaverblad 13
5283tv


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.