• Alles
  • (73)
    Evenement
  • (4)
    Bijeenkomst
  • (20)
    Overig

Filmhuis Litserborg draait 'De Dirigent'

vrijdag 20 september 20:00 uur

Foto: Filmhuis Litserborg

Filmhuis Litserborg draait 'De Dirigent'.

Op vrijdag 20 sept, om 20.00uur draaien we de film 'De Dirigent'.

Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen? 

De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren '20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonie orkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.

Om niet teleurgesteld te worden adviseren wij om kaartjes te reserveren, want OP=OP! Tot zondag 14 september kan men reserveren en daarna gaan de resterende kaartjes naar de Litserborg. Vanaf maandag 15 september kan je de kaartjes kopen aan de balie in de Litserborg en kan men niet meer per mail reserveren.

Reserveren kan via een mail met daarin naam + het aantal kaartjes te sturen naar filmhuis@litserborg.nl. De kaartjes blijven dan tot 15 minuten voor vertoning gereserveerd. Binnen 48 uur krijg je een bevestiging van reservering terug.Foto: Filmhuis Litserborg
deel deze activiteit

Locatie

De Litserborg
Den Dungen
Litserstraat 2
5275bv