Logo mooiboxtel.nl
 • Alles
 • (1)
  Theater
 • (239)
  Evenement
 • (21)
  Sport
 • (42)
  Bijeenkomst
 • (27)
  Overig
 • (46)
  Cursus-Workshop

Inloopconcert organist Tommy van Doorn

zaterdag 20 juli 14:00 uur

Concerten op de orgels en de beiaard van de Sint-Petrusbasiliek

In het weekend van 20 en 21 juli organiseert de Stichting Kerkconcerten Boxtel twee concerten in de Sint-Petrusbasiliek.

Op zaterdagmiddag 20 juli vindt om 14.00 uur een inloopconcert plaats door vaste organist Tommy van Doorn. Hij brengt een programma waarbij hij zowel het Smitsorgel, het koororgel als de twee harmoniums bespeelt. Er klinkt repertoire van Bach, Peeters, Langlais en Lemmens. De toegang voor dit concert is gratis; na afloop is er een collecte.

Op zondagmiddag 21 juli om 14.30 vindt een beiaardconcert plaats door Rosemarie Seuntiëns, de vaste beiaardier van Asten, Eindhoven, Helmond, Oirschot, Roermond en Venray. Het carillon van Boxtel is geen onbekend terrein voor haar; enkele jaren geleden was ze nauw betrokken bij de restauratie en de feestelijke heringebruikname van het instrument. Ze is een actief pleitbezorger van de beiaard en brengt met haar spectaculaire "Roaming Bells"-shows het instrument bij een jonger en breder publiek in binnen- en buitenland. 

Seuntiëns zal in Boxtel een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen met klassieke en populaire werken. Vanaf de klokken van de Petrustoren zullen onder meer 'Palladio' van Karl Jenkins, 'Adios Nonino' van Astor Piazolla en 'Danse Bacchanale' van Camille Saint-Saëns klinken. Ook zijn enkele Franse chansons en originele beiaardcomposities te beluisteren. In de pastorietuin op Duinendaal 2 wordt een luisterplaats ingericht waar programma's gratis te verkrijgen zijn.

www.brabantorgel.nl

gratis entree


deel deze activiteit

Locatie

Sint Petrus Basiliek
Boxtel
Oude Kerkstraat 20
5281BA


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>