Raymond van de Klundert, bij het grote publiek beter bekend onder zijn schrijverspseudoniem Kluun.
Raymond van de Klundert, bij het grote publiek beter bekend onder zijn schrijverspseudoniem Kluun. Foto: eigen collectie.

Bestsellerauteur Kluun te gast bij talkshow Praat!

Algemeen

Ouders kunnen hun puberende kinderen soms wel achter het behang plakken. Bestsellerauteur Kluun schiet hen te hulp tijdens de Boxtelse talkshow Praat! - Help ik heb een puber op woensdag 27 september. De avond in de aula van het Jacob-Roelandslyceum is vanaf 19.30 uur gratis bij te wonen.

De avond, georganiseerd door Bibliotheek Boxtel en Brabants Centrum, is geïnspireerd op en vernoemd naar het meest recente boek van Kluun. ,,Het belooft een luchtige avond speciaal voor ouders van pubers te worden”, vertelt community librarian Marlies Germanus van Bibliotheek Boxtel, tevens presentator van de avond. ,,Kluun schetst in zijn boek op humoristische wijze tal van voorbeelden en hoe daarmee het beste om te gaan, erg herkenbaar voor ouders van tieners.”

Columnisten
Het meest recente werk van Kluun vormt niet alleen een ‘survivalgids’ voor ouders, maar is tegelijkertijd een ode aan pubers. Volgens de auteur ‘de emotioneelste, gekste, levendigste, roekelooste, redelooste, onzekerste en aandoenlijkste wezens die bestaan’. Germanus: ,,Daarnaast doen we wat we altijd doen met Praat!: we geven een Boxtels tintje aan het onderwerp. Naast Kluun schuiven ook columnisten aan van Brabants Centrum die sinds 2019 hun ervaringen als moeders delen in de wekelijkse rubriek Huisraad.” Ook welzijnsprofessionals die te maken hebben met de leeftijdsgroep zijn uitgenodigd voor de talkshow.

Pseudoniem
Onder het pseudoniem Kluun werd de Tilburgse schrijver Raymond van de Klundert in 2003 landelijk bekend door zijn debuutroman Komt een vrouw bij de dokter. Het boek ging in totaal 1,2 miljoen keer over de toonbank en werd uitgebracht in ruim dertig talen. De verfilming ervan door regisseur Reinout Oerlemans in 2009 trok volle bioscoopzalen.
De jaren erna volgden meer successen met onder andere De Weduwnaar en Haantjes. Zijn laatste hit is het boek Help, ik heb een puber uit 2022De uitgave is al bijna een jaar een van de best verkochte boeken volgens de Bestseller 60 en bereikte gedurende een week ook de hoogste positie op die lijst.
De talkshow Praat! - Help, ik heb een puber vindt plaats in de aula van het JRL aan de Grote Beemd 3 (entree zijde Fellenoord). 

Uit de krant