De expositie Samenzorg was eerder te zien in zorgexpertisehuis Liduina.
De expositie Samenzorg was eerder te zien in zorgexpertisehuis Liduina. Foto: eigen collectie.

Expositie over ouderenzorg in Bibliotheek Boxtel

Algemeen

Een expositie vol beelden met emotie en humor, of juist heel abstract. In de Expositie Samenzorg laten studenten van SintLucas op hun manier de toekomst van de ouderenzorg zien. Na een eerste expositie op Zorgexpertisehuis Liduina vindt deze bijzondere tentoonstelling tot eind oktober een centrale plek in Bibliotheek Boxtel. 

Zorggroep Elde Maasduinen (ZGEM) was op zoek naar een creatieve en frisse blik op de toekomst van de ouderenzorg. Daar is uiteindelijk deze expositie uit ontstaan. De expositiewanden zijn bedoeld om door de hele regio te kunnen reizen. De bibliotheek heeft een verbindende rol in Boxtel. Hier komen mensen van verschillende leeftijden en achtergronden samen waardoor er interessante gesprekken kunnen ontstaan. In de bibliotheek worden vaker exposities ingericht. Een samenwerking met ZGEM was dan ook logisch.
Samen is het leven mooier. Ook als je in een verpleeghuis woont. Aan tien studenten van de opleiding ruimtelijk vormgeven van SintLucas is de uitdaging gegeven om dat in beeld te brengen. Met als gevolg foto’s om bij stil te staan. Vaak zelfs met de eigen familie als fotomodel.
De expo is mede mogelijk gemaakt door Iedereen Zorgt. Ouderenzorgorganisaties in Noordoost Brabant werken hierin samen aan de uitdagingen van de toekomst.

De expositie Samenzorg was eerder te zien in zorgexpertisehuis Liduina.

Uit de krant