• Alles
  • (70)
    Evenement
  • (4)
    Bijeenkomst
  • (20)
    Overig

Openstelling Buitenlokaal Haanwijk

zondag 11 augustus 12:00 t/m 14:30 uur

Foto: Natuurgroep Gestel

Iedere tweede zondag van de maand, van april t/m september, zal het buitenlokaal op Landgoed Haanwijk geopend zijn van 12.00 uur  tot 14.30 uur. Binnen wordt door een gids van IVN Den Bosch uitleg gegeven over Brabants Landschap en het landgoed. Om 12.30 uur start een wandeling onder leiding van een natuurgids. De vaartocht (tegen betaling) start om 10.45 uur in Halder, daar verruilen de bezoekers het vaste land voor het water en stappen in het bootje van de Hertogboeren.

Vaartocht over de Dommel

In samenwerking met Brabants Landschap is met de Hertogboeren een vaartocht georganiseerd over de Dommel richting het Segersgemaal en terug. De tocht voert langs Kasteel Maurick (Vught) en oud Herlaer (Sint-Michielsgestel). In de boot vertelt de schipper, en tevens gids, over het Beleg van 's-Hertogenbosch door Frederik Hendrik in 1629, over de bezienswaardigheden langs de Dommel, de bijzondere natuurgebieden en het oude veerhuis het Vaantje. De tocht start om 10.45 uur bij de steiger in Halder en duurt circa 1 uur. 

Aanmelden en kosten

De wandeling onder leiding van een natuurgids van Natuurgroep Gestel is gratis. 

Voor de vaartocht betalen deelnemers €10,- p.p. Beschermers van Brabants Landschap betalen €7,- p.p. (op vertoon jaarkaart of van andere Landschappen). Prijzen zijn inclusief BTW. Kinderen tot en met 12 jaar ontvangen 50% korting, kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis. Betaling is contant (aan boord is geen pinmogelijkheid). Aanmelden voor de vaartocht kan via www.vestingfietsen.nl. In verband met capaciteit aan boord of inzet van een tweede of derde boot het verzoek om uiterlijk 48 uur van tevoren te reserveren o.v.v. 'Publieksexcursie Haanwijk'. 

Museum Romeins Halder

Tijdens de openstelling is niet alleen het buitenlokaal geopend maar ook Museum Romeins Halder opent dan haar deuren. Hier gaat u terug in de tijd naar de tijd toen hier, langs de dommel, Romeinen leefde. Het museum is geopend van 12.00 uur tot 16.00 uur. 

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Brabants Landschap tijdens kantooruren op tel. 0411-622775 of via email: info@brabantslandschap.nl 

 


deel deze activiteit

Locatie

Haanwijk
Sint-Michielsgestel
Haanwijk 1
5271VG


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.