Rob Vorstenbosch vertrekt als financieel directeur bij WSD.
Rob Vorstenbosch vertrekt als financieel directeur bij WSD. Foto: Eigen collectie

Financieel directeur WSD gaat met pensioen

Algemeen

Financieel directeur Rob Vorstenbosch van WSD, het sociaal ontwikkelbedrijf voor de gemeente Boxtel, stopt na bijna 35 jaar met zijn werkzaamheden. Op woensdag 12 juli neemt hij afscheid. 

Zijn passie voor het zorgen voor kwetsbare mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is diepgeworteld. Hij streed kortgeleden nog in Den Haag voor een fatsoenlijk loon voor mensen die via sociaal ontwikkelbedrijven werken. 

Betrokkenheid bij WSD

Zijn eigen ervaringen, waaronder werkloosheid in de jaren tachtig, hebben bijgedragen aan zijn betrokkenheid bij WSD. Zijn vader werkte er ook en leerde hem dat mensen in deze sector hun eigen brood kunnen verdienen en een stabiel leven kunnen opbouwen. Vorstenbosch vindt het onacceptabel dat werkende armen in een welvarend land als Nederland bestaan. 

Behaalde successen

Als financieel directeur heeft Vorstenbosch altijd gestreefd naar een degelijk en conservatief financieel beleid, waarbij eerst geld wordt verdiend en dan pas wordt uitgegeven. Dit zorgt voor stabiliteit en voorkomt verrassingen voor de negen gemeenten waarmee WSD samenwerkt. Hij is trots op de gezonde financiële positie van WSD, die het bedrijf in staat stelt om innovatieve projecten te ondernemen, zelfs in moeilijke tijden. Vorstenbosch noemt enkele succesvolle projecten, zoals de transformatie van een oude drukkerij in Schijndel tot een bloeiende tweedehandswinkel in samenwerking met Kringloopwarenhuis Het Goed. Hij wijst ook op de recente renovatie en duurzame nieuwbouw van WSD in Boxtel, die binnen het budget is gebleven en het bedrijf aantrekkelijk maakt voor jonge werknemers. 

Solide basis

Met zijn vertrek blijft Vorstenbosch een gezonde financiële basis achterlaten bij WSD en kan hij met vertrouwen stellen dat de begroting voor de komende vijf jaar solide is. Zijn inzet voor het welzijn van kwetsbare mensen en zijn innovatieve benadering van uitdagingen hebben van WSD een veelomvattend en divers ontwikkelbedrijf gemaakt. Terwijl hij met pensioen gaat, kijkt Vorstenbosch terug op zijn carrière met trots en voldoening.

Rob Vorstenbosch (zie ook foto onder) vertrekt als financieel directeur bij WSD.

Uit de krant