Hennie en Corrie Giesen zijn terug op vertrouwde bodem en zijn donderdag 30 maart vijftig jaar getrouwd.
Hennie en Corrie Giesen zijn terug op vertrouwde bodem en zijn donderdag 30 maart vijftig jaar getrouwd. Foto: eigen collectie.

Boxtels paar Hennie en Corrie Giesen vijftig jaar samen

Algemeen

Hennie (75) en Corrie (72) Giesen  uit Boxtel stapten 30 maart 1973 in het huwelijksbootje. Dat is donderdag een halve eeuw geleden. Het echtpaar heeft in vijftig jaar veel van de wereld gezien.

Het stel leerde elkaar kennen in het bos. Corries broer Jan voetbalde daar vaak met wat vrienden en Hennie was daarbij. Corrie vroeg haar broer of er misschien leuke vrijgezelle jongens meededen. Ze ging eens mee kijken naar die sportende jongemannen en in de Teteringse bossen sloeg de vonk over.
Het paar streek in 1989 in Boxtel neer. Zeven jaar later verkasten Hennie en Corrie naar Lennisheuvel om daar manege ‘t Vierspan te runnen. Hun dochter Marjolein emigreerde in 2003 naar Curaçao, haar ouders volgden haar een jaar later.
Toen Marjolein en haar gezin in 2018 terugkeerden naar Boxtel, gingen haar vader en moeder mee, anders zou de afstand tot hun kleinkinderen wel erg groot worden. Ze streken niet in Nederland neer, maar in België. Daar woonde namelijk hun andere dochter, Evelien. Na verloop van tijd werd het huis bij de zuiderburen te groot. Eind vorig jaar streek het echtpaar weer in Boxtel neer en wonen ze in een mantelzorgwoning bij dochter Marjolein op het erf. Ze hopen er samen heel oud te worden en genieten met volle teugen van hun twee dochters, schoonzoons en vijf kleinkinderen.”

Uit de krant