Afbeelding

SP verspreidt 12.000 pamfletten voor behoud De Braken

Algemeen
BOXTEL - Vijftig vrijwilligers gaan de komende weken 12.000 pamfletten ‘Handen af van De Braken’ huis aan huis verspreiden in Boxtel en Liempde. Daarmee wil de SP de bevolking informeren over het mogelijk verdwijnen van De Braken als sporthal. De SP wil dat voorkomen en de sporthal behouden voor de acht verenigingen en ongeveer tweeduizend sporters die er elke week gebruik van maken.

In het pamflet stelt de SP dat tenminste één geïnteresseerde koper de sporthalfunctie in takt wil houden. SP-fractievoorzitter Eric van den Broek zegt in het pamflet dat de gemeenteraad hierover verkeerd is voorgelicht.

Het pamflet roept lezers op om de petitie te tekenen op www.reddebraken.petities.nl. Tevens worden zij opgeroepen om bij alle politieke partijen te pleiten voor behoud van de sporthal en om de commissie- en raadsvergadering van maart te bezoeken. Op dit moment heeft de SP 1100 handtekeningen opgehaald voor behoud van sporthal De Braken. In de komende weken zullen in het centrum en bij winkelcentra nog meer handtekeningen opgehaald worden. Deze worden overhandigd aan wethouder van de Langenberg.

Uit de krant