Wie wil er meewerken als historische figuur aan scholenproject Hendrik Verhees?

Algemeen
BOXTEL - In 2013 staat in de gemeente Boxtel een belangrijke persoon centraal namelijk Hendrik Verhees. Vrijdag 23 april 1813 overleed Hendrik Verhees in Boxtel. In 2013 wordt zijn 200e sterfdag uitgebreid herdacht in de vorm van een Hendrik Verheesproject II, bestaande uit een tiental deelprojecten.

Een van de deelprojecten betreft een project voor de basisscholen in Boxtel. In april 2013 gaan alle groepen 5-6 (ruim zeshonderd kinderen) van de Boxtelse basisscholen aan de slag met dit scholenproject. Voor dit project is MIK nog op zoek naar personen die als historische figuur mee willen werken tijdens de historische wandelingen in de maand april. Alle wandelingen vinden plaats in de ochtend. We zoeken mensen die een rol willen spelen als Hendrik Verhees, als buurman of buurvrouw én als koetsier van Hendrik Verhees.

Het project bestaat uit voorbereidende lessen in de klas én een historische wandeling (in de vorm van een wedstrijd) met GPS en een grote dosis theater, verzorgd door MIK. Het project is een initiatief van Stichting Cultuurgeschiedenis Boxtel-Meierij ‘Hendrik Verhees’ en tot stand gekomen in nauwe samenwerking met MIK (ontwikkelaar van het project), CultuurBox en de Boxtelse basisscholen. Dus……meld je aan als historische figuur! Dit kan tot 15 februari bij: Rose.noel@mikweb.nl.

Uit de krant