Afbeelding

Liempdse Trimclub ’t Groene Woud bestaat 25 jaar

Algemeen
LIEMPDE - 1988, het Nederlandse wielrennen viert grote successen in de Tour de France. Rooks eindigt als tweede op het podium in Parijs. Jean Paul van Poppel wint meerdere etappes en vanuit Nederland nemen drie ploegen deel. In deze succesvolle periode van het Nederlandse wielrennen wordt in Liempde, door een aantal enthousiaste wielerliefhebbers, een lokale wielerclub opgericht.

Momenteel zit het Nederlandse wielrennen, samen met het mondiale wielrennen, in een dip. Het wielrennen in Liempde is echter nog springlevend, getuige het 25-jarig bestaan van LTC ’t Groene Woud. De club werd in 1988 opgericht in het oer Brabants café aan het Duits Lijntje in het buurtschap Kasteren en draagt met trots de naam van het café. Dit al ver voordat het natuurgebied tussen Eindhoven, Tilburg en ’s-Hertogenbosch met deze zelfde naam gepromoot werd.

Vanaf het bestaan zijn er altijd veel fietsactiviteiten georganiseerd. In de jaren ’90 werd de jaarlijkse Liempdse halve marathon gecombineerd met een tijdrit voor Liempdse fietsers. Voor leden van de club werden, naast de wekelijkse rondjes door de omgeving van Liempde, verschillende fietsweekenden georganiseerd.

Vijf jaar geleden nog fietste een aantal leden vanaf het Van Goghmuseum in het Zuid-Franse Arles een sponsortocht van ruim 1400 kilometer terug naar Liempde. De opbrengst hiervan was voor de Liempdse afdeling van de Zonnebloem die haar veertig jarig bestaan vierde.

Op dit moment telt de club ongeveer vijftig leden, waarvan het grootste deel iedere week fanatiek de kilometers wegtrapt. In de lente en zomer wordt er op woensdagavond ongeveer 65 kilometer gefietst. Nagenoeg het hele jaar door wordt er op zondagochtend gefietst. Ook dan minimaal 65 kilometer, maar vaker nog worden er georganiseerde tochten in de regio gefietst. Dan gaat het vaak om 100 tot 150 kilometer.

De vereniging staat bij mountainbikers uit de verre regio vooral bekend vanwege de jaarlijkse, strak georganiseerde mountainbiketocht. Ieder jaar in september komen er zo’n 600 fietsers naar café ’t Groene Woud, om daar één van de drie afstanden door bossen en weiden te fietsen. Alles geregeld door de leden en haar trouwe aanhang. Het hele jaar door onderhouden de leden van ’t Groene Woud, samen met leden van Trimclub Gerry van Gerwen uit Olland, de Ploegersroute, een permanent bewegwijzerde mountainbikeroute die aansluit op andere routes in de regio.

In dit jubileumjaar wordt de club helemaal in een gloednieuwe outfit gestoken. Dankzij de bijdragen van een aantal sponsoren kan de club weer goed voor de dag komen. Alle namen prijken straks op de nieuwe shirts en broeken van de leden.

Op zaterdag 6 April zal er in café ’t Groene Woud van 17.30 tot 19.30 uur een open receptie gehouden worden, waar iedereen die de club een warm hart toe draagt welkom is. Inmiddels hebben alle oud leden, sponsors en omliggende verenigingen hiervoor een uitnodiging ontvangen. Tijdens deze receptie zal ook het nieuwe jubileum fietstenue gepresenteerd worden.

Uit de krant