Afbeelding

WOZ-portaal gemeente Boxtel inmiddels beschikbaar

Algemeen
UPDATE:
Na een middag hard werken door de ICT-afdeling van de gemeente Boxtel is het probleem met het inloggen van de WOZ-portaal inmiddels verholpen. Bezoekers worden doorgelinkt naar het nieuwsbericht op de website van de gemeente Boxtel waar aan de linkse kant een button is gemaakt om in te kunnen loggen in het beveiligde gedeelte van de WOZ-portaal. Eenmaal ingelogd kan het taxatierapport ingezien worden en kan je een bezwaarschrift of kwijtschelding aanvragen.

BOXTEL – Ondanks berichten eerder vandaag dat de WOZ-portaal van de gemeente Boxtel online stond en beschikbaar was blijkt de portaal woensdagmiddag nog steeds niet bereikbaar te zijn. Bezoekers die willen inloggen om een bezwaar in te dienen of een taxatieverslag in te kijken krijgen de melding ‘uw sessie is verlopen’.


In 2012 lag de WOZ-portaal er ook al een paar dagen uit, precies op het moment dat alle woningeigenaren in de gemeente Boxtel hun WOZ-beschikking in de bus ontvingen. In 2013 gaat het helaas opnieuw fout en is de online WOZ-balie dagenlang niet bereikbaar nadat alle inwoners vorige week hun beschikking op de deurmat vonden.

“De beschikking moeten voor 1 maart verzonden zijn. We konden dus niet langer wachten met het versturen van de WOZ-aanslagen. Helaas is het niet gelukt om de WOZ-portaal tijdig online te krijgen. We werken er met man en macht aan om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Boxtel vorige week. Inwoners kunnen natuurlijk wel gewoon schriftelijk een taxatieverslag opvragen of bezwaar aantekenen tegen de aanslag.

Inmiddels is het probleem bekend bij de gemeente. Het blijkt dat bezoekers die binnenkomen via social media-kanalen gebruik maken van een verkorte URL. “Door de zware beveiliging op dit gedeelte van de website kunnen deze gebruikers niet inloggen en krijgen ze een foutmelding. Dit is iets wat we helaas niet kunnen oplossen. Als mensen echter via het web naar de website van de gemeente Boxtel gaan en dan naar de WOZ-portaal doorklikken moet het wel lukken”, aldus perswoordvoerder Bas Schel.

Uit de krant