Afbeelding

Brandweerwedstrijden in Boxtel ter ere van jubileum

Algemeen
BOXTEL - Dit jaar bestaat de Brandweervereniging Boxtel-Liempde 65 jaar. Om dit jubileum een speciaal tintje te geven organiseert de brandweer op zaterdag 16 maart een provinciale brandweerwedstrijd. Een brandweerwedstrijd is een realistische oefening in competitieverband. Het is belangrijk dat eventuele slachtoffers zo snel en zo veilig mogelijk worden gered. Bij deze wedstrijd gaat het om zogenaamde 112 incidenten. Dat kan alles zijn waar een brandweerploeg in het echt ook tegenaan kan lopen.

De brandweerploeg wordt door een jury beoordeeld op een aantal toetspunten. Een van de belangrijkste punten hierbij is de veiligheid van het eigen brandweerpersoneel. Daarnaast wordt beoordeeld op de manier waarop het incident wordt aangepakt, de communicatie met de slachtoffers en hulpdiensten èn de onderlinge samenwerking.

Aan de brandweerwedstrijd (vaardigheidstoets) in de categorie 112 nemen twintig ploegen deel. Er kunnen steeds twee ploegen tegelijkertijd in actie worden gezien op twee wedstrijdbanen. De nummers één, twee en drie van beide banen mogen door naar de volgende ronde, met als uiteindelijke doel het bereiken van de landelijke finale.

De brandweer in Boxtel wil iedereen hierbij van harte uitnodigen deze dag een kijkje te komen nemen op de wedstrijdlocatie(s). Het scenario is zo opgebouwd dat er voor het publiek genoeg te zien zal zijn. Informatie over beide locaties (die vanwege het verrassingseffect voor de deelnemers zo lang mogelijk geheim moet blijven) is op de wedstrijddag vanaf 07:45 uur op de brandweerkazerne aan de Brederodeweg 25 in Boxtel te verkrijgen. Mocht u deze dag dus een aantal brandweervoertuigen zien rondrijden dan weet u dus wat er aan de hand is!

Uit de krant