Afbeelding

Hoogstambrigade snoeit ‘Oude Boomgaard’ in stromende regen

Algemeen
BOXTEL – Enkele leden van de Hoogstambrigade zijn zaterdagochtend in de stromende regen uitgerukt en aan het snoeien geslagen in de Oude Boomgaard nabij de gemeentevijver. Jan en Jeanne Zandbergen leiden momenteel een groep van twaalf enthousiaste vrijwilligers op om hen te leren de hoogstamfruitbomen goed te snoeien.

Door de regen mochten de vrijwilligers niet in de bomen klimmen om te snoeien, maar moest alles vanaf de grond of vanaf de ladder gebeuren. De hoogstambrigade is een initiatief van de Natuurwerkgroep Liempde en een belangrijk onderdeel van het project ‘de Smaak van hoogstamfruit Het Groene woud’. Met dit project zijn in totaliteit ruim duizend stuks hoogstamfruitbomen teruggebracht in de omgeving.

Jan en Jeanne Zandbergen boden Wethouder Van de Wiel twee zeer zeldzame en eeuwenoude hoogstamfruitbomen aan, de Zwaanappel en de Rode Jope. Beide rassen waren in 1758 al bekend en zijn mogelijk nog enkele eeuwen ouder. Deze twee fruitbomen komen aan de parkeerzijde van de Boomgaard te staan.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant