Dames Ducks verliezen seizoensopening

Algemeen
BOXTEL - Zaterdag startte het seizoen voor de softbaldames van Ducks uit Boxtel. Na een lange winter mochten de dames aantreden tegen de Blue Islanders in Numansdorp. Omdat er op zaterdag gespeeld werd, miste Ducks een aantal belangrijke speelsters en moest er in de basisopstelling worden geschoven. Toch begon Ducks goed aan slag. Rianne Boer wist het goede slagwerk van Inge van Geel en Cloë Hendriks af te maken door laatst genoemde over de thuisplaat te slaan en zo voor een voorsprong te zorgen. Helaas kon Ducks deze voorsprong niet uitbouwen door goed veldspel van de tegenstanders.

Lang kon Ducks niet genieten van de voorsprong. De eerste twee “outs” vielen snel maar de laatste viel maar niet. Elke bal die Van Geel gooide werd door Blue Islanders weggeslagen en al snel keken de dames tegen een 4-1 achterstand aan. In de tweede slagbeurt wist Colette Wind te scoren, maar het mocht niet baten. Weer aan slag drukten de Blue Islanders door en wisten nog een vijf punten te scoren. Ook in de derde en vierde slagbeurt wisten de Boxtelse dames de pitcher van Blue Islanders niet te breken terwijl Ducks nog eens 1 en 4 punten tegen kreeg. Zo was de stand na vier volledige inningen 14-2 en moest Ducks minimaal drie keer scoren om geen vroegtijdig einde aan de wedstrijd te laten komen. Van Geel en Boer wisten te scoren op een hard geslagen bal van Evelien Gerrits, maar hierna viel de deur in het slot en bleef de score hangen op 14-4 en dat betekende einde wedstrijd. Aanstaande zondag staat om 11.00 uur de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma, met Neptunus als tegenstander.

Senioren honkbal Ducks - Ridderkerk Rowdies
Afgelopen zondag stond ook voor Ducks Heren 1 Honkbal na een lange winterperiode de eerste competitiewedstrijd op het programma. Het team kende een lastige voorbereiding vanwege de slechte weersomstandigheden, maar achtte zich klaar voor het treffen met nieuwkomer in de klasse: Ridderkerk Rowdies. De Rowdies zijn vorige seizoen gedegradeerd uit de eerste klasse.

Bij Ducks begon Willem van Aarle met pitchen. Hij kende een twijfelend begin door drie maal vier wijd te gooien. Gelukkig wisten de Rowdies hier nauwelijks van te profiteren door slechts 1 punt te scoren. Ducks pakte dat punt gelijk terug door Jan van der Wielen. Hij wist optimaal te profiteren van zijn vier wijd en via een serie honkslagslagen wist hij de thuisplaat te bereiken. De stand was gelijk na de eerste inning (1-1). Doordat de knuppels aan beide kanten stil bleven in de tweede inning bleef deze stand op het bord.

Willem van Aarle bleef problemen houden met zijn controle. Hierdoor wisten de Rowdies drie maal te scoren in de derde inning. Gelukkig had Ducks een passend antwoord paraat en pakte brutaal de punten terug en wist zelfs een voorsprong te pakken (6-5). De wedstrijd ging na deze inning gelijk op tot de zesde inning. In deze inning bleek het gebrek aan wedstrijdritme vooral Ducks op te breken. Het maakte deze inning vier veldfouten en de Rowdies lieten deze buitenkansjes niet liggen door vijf maal te scoren. Omdat Ducks het antwoord niet paraat had werd de tussenstand 10-6 na zes inningen.

Helaas kende de Boxtelse honkballers nog een mindere inning in de achtste inning, waarin zij zes punten moesten slikken. Ducks wist de aanvalskracht van de Rowdies te pareren door een pitcherswissel. Jeroen van Nes wist de schade enigszins beperkt te houden, maar kon niet voorkomen dat de winstaspiraties van Ducks definitief waren verdwenen. Uiteindelijk werd er een uitslag van 17-9 genoteerd.

Komend weekend zijn de heren vrij, de volgende wedstrijd is op 28 april thuis tegen Starlights uit Schijdel.

Uitslagen:
Zaterdag 13 april
Pupillen honkbal 1 Ducks 1 - Nuenen 11 - 6
Pupillen honkbal 2 Ducks 2 - Tilburg 1 - 15
Aspiranten honkbal Tilburg 2 - Ducks 22 - 0
Pupillen softbal Jeka - Ducks 7 - 21
Junioren honkbal Parkstad - Ducks 7 - 13
Senioren softbal Blue Stars - Ducks 14 - 4

Zondag 14 april
Senioren honkbal Ducks 2 - PSV 3 6 - 2
Senioren honkbal Ducks - Ridderkerk Rowdies 9 - 17

Programma:
Zaterdag 20 april
Beeball Wizards of BoZ - Ducks 11.00 uur
Pupillen honkbal 1 Starlights - Ducks 11.00 uur
Pupillen honkbal 2 Ducks 2 - Roef! 2 11.00 uur
Aspiranten honkbal Ducks - Royals 11.00 uur
Junioren honkbal Ducks - Gryphons 2 14.00 uur
Pupillen softbal Ducks - Nuenen 15.00 uur

Zondag 21 april
Senioren softbal Ducks - Neptunus 2 11.00 uur
Senioren honkbal Nuenen 2 - Ducks 2 10.30 uur

Uit de krant