DVG verslaat kampioen Boekel Sport

Algemeen
LIEMPDE - Door een mooie overwinning op Boekel Sport heeft DVG inmiddels uit twintig wedstrijden al een puntentotaal van 35. DVG staat hiermee op een verdienstelijke vierde plaats. De kans op een prijs is slechts theoretisch, maar met nog twee wedstrijden voor de boeg toont DVG zich wederom een stabiele vierdeklasser. Volgende week spelen de Liempdenaren hun laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen VOW uit Zijtaart.

Het eerste deel van de wedstrijd ging gelijk op. DVG kon goed tegenspel bieden, maar gaandeweg de eerste helft liet Boekel Sport zien dat het niet zomaar kampioen is geworden. De combinaties liepen vlotter en er werd meer gevaar gesticht. Tim Schuijers beloonde de thuisploeg met dit spel in de 35e minuut en hij liet de Liempdse doelman kansloos: 1-0. DVG liet nog voor rust zien dat deze middag geen walk-over zou worden voor de thuisploeg. Bas van Houtum kon een voorzet van Martijn Caarls koppend net niet omzetten in een doelpunt.

Dit laatste wapenfeit voor de rust had Boekel Sport moeten waarschuwen, maar na rust liet de gastheer zich terugdringen door de bezoekers die inmiddels, na lange afwezigheid, Nick Bekkers in de gelederen hadden. In de 50e minuut bracht Martijn Caarls een vrije trap voor het doel van keeper Van de Elzen, Bart de Windt was iedereen met het hoofd te slim af en scoorde de gelijkmaker. Deze verassende wending kreeg nog een extra accent toen Wilco Voets snel daarna in de 52e minuut in een scrimmage de 1-2 op het scorebord zette. Wilco Voets, die al enkele weken in goede vorm verkeert, stichtte nog eenmaal gevaar. Doelman Sander van Eeuwijk moest in de 67e minuut vol aan de bak om Teun Wiendels van het scoren te houden. Met de wisselspelers Arno Habraken en Bart van Ruremonde in het veld kon DVG makkelijk het hoofd bieden aan het offensief van Boekel Sport. De betere kansen waren voor DVG, maar in de stand trad er geen veranderingen meer op. Een vloeiende aanval van Bart van Ruremonde en Nick Bekkers leidde tot een gevaarlijke doelpoging van Rik van Ruremonde, maar de 1-2 bleek de eindstand te zijn. Evenals vorige week tegen ASV was Wilco Voets de man van de wedstrijd.

DVG 2 speelde uit tegen Mariahout. Met een overwinning was de ploeg boven Mariahout gekomen op de ranglijst. De DVG-ers moesten echter tevreden zijn met een 3-3 gelijkspel. Doelpuntenmakers waren Daan Voets (2x) en Roel van de Sande. Man van de wedstrijd Daan Voets.

De dames van DVG speelden met 1-1 gelijk tegen en in Gemert. De thuisploeg stond net een puntje boven DVG en ook na deze wedstrijd blijft dat het verschil. Milou Welvaarts maakte in de 60e minuut de 1-1. Vrouw van de wedstrijd was vandaag Els van de Steen.