Afbeelding

Beleef het Bloedwonder

Algemeen
BOXTEL - Het weekend van 25 en 26 mei staat volledig in het teken van het Bloedmirakel. Naast de bekende Bloedprocessie, met zo’n 500 figuranten in historische kostuums, maakt Boxtel letterlijk een reis door te tijd met de Ridders van de IJssel. Daarnaast krijgt de Bloedprocessie een extra dimensie door het Bloedspel. Dit in een bijzonder openluchttheater op de binnenplaats van Kasteel Stapelen.

Om het Bloedwonder voor nu en in de toekomst te kunnen bewaren heeft de Heilig Bloedstichting in samenwerking met Beleef Boxtel & Omroep Dommelland het verhaal van het Bloedmirakel in beeld gebracht. Samen met presentatrice Marieke Maas, gaat een aantal kinderen van de St. Petrusschool op zoek naar de kluis waarin het wonder zit verborgen. Tijdens hun zoektocht stuiten zij op de Suisse. Hij vertelt hen het verhaal van het Bloedwonder. Het item is vanaf 23 april te zien op Omroep Dommelland en via Uitzending Gemist op www.omroepdommelland.nl.

Op 25 en 26 mei kunnen bezoekers de middeleeuwen letterlijk beleven in het park van Stapelen. Echte ridders bouwen hier een kampement. Bezoekers kunnen in het kamp letterlijk proeven hoe deze ridders leven en krijgen uitleg over de herkomst van banieren, gevechten en ambachten. In de arena wordt het geheel compleet met een show voor oud en jong. Speerpunten zijn trouw, strijd, ambitie en gedrevenheid. Naast show en uitrusting, is het mogelijk om als bezoeker onderdeel te zijn van “het kampleven”. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te doen.

Zaterdag 25 mei wordt op een unieke locatie, de binnenplaats van Kasteel Stapelen, het Bloedspel opgevoerd. Dit openluchtspel is in 1949 geschreven door Harrie Beex. De regie is in handen van Maarten Melis, de acteurs zijn van Boxtelse toneelverenigingen. De voorstellingen zijn om 14.00 uur en 19.00 uur. Tickets kosten € 8,50 en zijn vanaf 1 mei verkrijgbaar bij Uitpunt Boxtel, Burgakker 4, de boekhandel op de Markt, Bloemsierkunst Marimba, Van Beekstraat 5, Schellens Bakkerij, Oosterhof 16 en Van Eijndhoven Bakkerij, Barrierweg 8, Liempde.

Zaterdag 25 mei, 14.00 en 19.00 uur, Bloedspel, kasteel Stapelen, entreeprijs € 8.50 p.p.
Zaterdag, 25 mei van 10.00 tot 19.00 uur, Ridderkamp in het park van Stapelen, toegang gratis;
Zondag 26 mei van 10.00 tot 18.00 uur, Ridderkamp in het park van Stapelen;
Zondag 26 mei, 15.00 uur Heilig Bloedprocessie, centrum Boxtel
Zondag 26 mei, 12.00u – 17.00u Koopzondag

Uit de krant