Afbeelding

Actiecomité ZegneetegenKV verontwaardigd over rol participatie

Algemeen
BOXTEL – Het actiecomité ZegneetegenKV is verontwaardigd over de rol van haar in het proces van de locatiekeuze voor het KV-station. Na een gesprek donderdag met de voorzitter van de stuurgroep, burgemeester Van Brummen, wethouder Van der Zanden en de procesregisseur van TenneT en Enexis ging het actiecomité teleurgesteld naar huis.

Het actiecomité ZegneetegenKV was in de veronderstelling dat ze bijgepraat zou worden over de voortgang van het onderzoek met betrekking tot de alternatieve locaties van het kV-station. En dat de vragen, die het comité tijdens een eerder overleg op 1 mei gesteld had, beantwoord zouden worden. Er is echter geen enkel nieuw feit boven tafel gekomen. “In het gesprek heeft de gemeente geen openheid gegeven over de inhoudelijke voortgang van het onderzoek, noch de mogelijkheid geboden om mee te denken. Het comité is dan ook zeer teleurgesteld naar huis gegaan”, aldus Marieke van den Heuvel van het actiecomité.

Het actiecomité ZegneetegenKV reageerde zeer verbaasd op het nieuws dat portefeuillehouder Wim van der Zanden tijdens de komende commissievergadering op 22 mei niet aanwezig zal zijn. “Het comité en de bewoners van Lennisheuvel voelen zich hierdoor niet serieus genomen”, verklaart Marieke van den Heuvel.

De SP heeft inmiddels een brandbrief geschreven over de gehele gang van zaken en vraagt de wethouder en burgemeester om opheldering. “Het lijkt ons zeer belangrijk dat wethouder Van der Zanden als procesverantwoordelijke en degene die vanaf het begin bij de hele procedure betrokken is, aanwezig zal zijn bij de vergadering op 22 mei”, schrijft fractievoorzitter Van den Broek in zijn brief. “In deze hele kwestie worden politiek en burgers voortdurend met de rug tegen de muur gezet, dus het is wat onze fractie betreft belangrijk dat het hele proces nu wel met de nodige zorgvuldigheid en transparantie vorm krijgt. De reactie van het actiecomité ZegneetegenKV op het overleg met uw college voorspelt op dat gebied niet veel goeds.”

Uit de krant