Afbeelding

Speelgoed inzamelen voor Bosnische kinderen

Algemeen
LIEMPDE – Simone Huijbers (19) uit Liempde en Jeroen Toonen (23) uit Boxtel zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het ‘kidsfestival’ in Sarajevo, Bosnië. Drie jaar geleden ging de Liempdse voor het eerst met een project vanuit school naar Bosnië. De eerste kennismaking met het land, de mensen en de nasleep van de oorlog maakte diepe indruk en Simone besloot op eigen initiatief nogmaals terug te gaan.

Deze zomer gaat Simone voor de derde keer naar Sarajevo om te helpen bij het Kidsfestival. Gedurende vijf dagen komen ruim vijftigduizend kinderen naar de hoofdstad om vooral veel te spelen en alle ellende van elke dag te vergeten. “Per dag zijn er zo’n 35 workshops die allemaal met sport, spel, beweging of muziek te maken hebben. Dat het belangrijk is voor de kinderen heb ik de eerste keer wel gemerkt. Toen kwam er een klein meisje naar me toe om mij te bedanken en een kusje te geven. Daar smelt je echt van!” vertelt Simone.

Vriend Jeroen Toonen gaat dit jaar ook mee. “Simone vroeg mij om mee te gaan. Ik heb er eerst goed over nagedacht en toen ze er weer op terugkwam heb ik gezegd dat ik mee ga. Nu gaan we er helemaal voor en proberen we zoveel mogelijk speelgoed in te zamelen.” De twee hebben inmiddels al tonnen vol met knikkers verzameld en ook is er al het nodige zandbakspeelgoed bij elkaar gebracht. “We zamelen het speelgoed in via internet, Facebook, alle Veghelse basisscholen en natuurlijk via-via. Al het ingezamelde speelgoed blijft na het festival achter bij de kinderen.”

Vooral zandbakspeelgoed is nog van harte welkom. Heeft u overtollig speelgoed dat niet meer gebruikt wordt? Neem dan contact op met Simone Huijbers (via simonehuijbers@hotmail.com) zodat het op een goede plek terecht komt en een tweede leven krijgt.

Om de reis en het verblijf te bekostigen en om nog meer zandbakspeelgoed bij elkaar te verzamelen organiseren de twee een benefietavond op 1 juni aanstaande in jongerencentrum B-Town. De Aggemarvanhuisafband en de nieuwe formatie Northern Lights hebben hun medewerking verleend aan de avond en zullen zorgen voor een gezellige en muzikale topavond. Clowns Pjotr en Mimi zullen tussendoor alle aanwezigen vermaken. Kijk in onze agenda voor alle details van deze avond.

Uit de krant