Afbeelding

Hometrainen op herhaling bij DVG

Algemeen
LIEMPDE - In het activiteitenweekend van 24, 25 en 26 mei bij DVG op sportpark de Roode Bleek staan de vrijdagavond en het eerste deel van de zaterdagavond in het teken van hometrainen. Na twintig jaren afwezigheid werd vorig jaar het hometrainen uit de mottenballen gehaald en weer met succes en onder grote belangstelling in Liempde op het activiteitenprogramma geplaatst.

De nieuwe organisator is DVG en het hometrainen verhuisde van Pius X naar De Roode Bleek. De matadoren van de stalen ros uit de periode eind jaren tachtig tot begin jaren negentig bleken anno 2012 nog steeds de rapste te zijn. De jongere generatie kon de ervaren renners van weleer niet bijbenen. Mari Peijnenburg en Frank van Beers verdedigen hun titels dit jaar en hebben flink getraind om hun titels te prolongeren.

Vanwege de enthousiaste reacties is het hometrainen nu over twee avonden verspreid. Twintig teams hebben zich ingeschreven. De jury staat ook dit jaar weer onder leiding van de welbespraakte Paul Saris. Op vrijdagavond vinden drie wedstrijden plaats: sprintwedstrijden, achtervolging en koppelkoers.

Op zaterdag beginnen de wedstrijden om 19.00 uur. De prijsuitreiking aan de winnaars van de sprint en koppelkoers zal om 21.30 uur plaatsvinden en daarna is het met een feestavond afsluiting van het seizoen voor DVG-ers, supporters en andere aanhang. Deze activiteit is gratis toegankelijk.

Uit de krant