Afbeelding

Wim van der Zanden vervangt Jan Vervoorn in gemeenteraad

Algemeen
BOXTEL - Jan Vervoorn van BALANS treedt af als gemeenteraadslid. Hij wordt vervangen door oud-wethouder Wim van der Zanden. Dit maakte de partij woensdagochtend bekend in een persgesprek. Vervoorn kan zijn werkzaamheden als gemeenteraadslid niet langer combineren met zijn zakelijke activiteiten als autohandelaar.

Vervoorn is van mening dat de kiezers van BALANS en de burgers van Boxtel in de resterende raadsperiode het meest gebaat zijn bij een invulling van zijn raadslidmaatschap door Wim van der Zanden. Zijn aftreden en de bereidheid van Wim van der Zanden om die plek in te vullen, maakt dat Van der Zanden nog tijdens deze bestuursperiode voor BALANS in de raad terugkeert. Volgens Vervoorn zorgen de bestuurlijke capaciteiten van Wim van der Zanden daarbij voor een oplossingsgericht beleid met visie en ‘het met beide benen op de grond houden’ van bestuurlijk Boxtel. Jan Vervoorn prijst het gezond boerenverstand en het daadkrachtige van Van der Zanden, want “Als het niet kan zoals het -in het belang van Boxtel- moet, dan moet het bij Wim maar zoals het kan!”

Van der Zanden heeft de ambitie om Boxtel ‘duurzaam toekomstbestendig’ te maken nog steeds niet losgelaten. De vele steunbetuigingen van de burgers op straat, vanuit het gemeentehuis en vanuit het bedrijfsleven zijn voor Wim doorslaggevend om de vacante raadszetel in te vullen. Met zijn raadslidmaatschap hoopt hij zijn bijdrage te leveren, zodat noodzakelijke besluiten niet langer uitgesteld, maar slagvaardig genomen en óók uitgevoerd worden.

“Alle taken van Jan Vervoorn zullen de resterende raadsperiode ingevuld worden door Wim van der Zanden. Het doet de fractie goed dat Jan tijd vrij wil maken om betrokken te blijven bij de voorbereidingen van de vergaderingen. De raadsfractie hoopt dat de wisseling van de wacht aan het begin van de raadsvergadering op 11 november 2013 geëffectueerd kan worden, tijdens het vervolg van de begrotingsbehandeling”, schrijft de partij in een perscommuniqué.

Uit de krant