46e editie van Don Quichotte Sparrenbosloop

Algemeen
BOXTEL - Zondag 27 oktober vormt landgoed Sparrenrijk in Boxtel het decor voor de 46e editie van de Don Quichotte Sparrenbosloop. Deze wedstrijd is traditioneel de start van het crossseizoen en trekt ieder jaar weer honderden atleten en recreatieve lopers naar Boxtel.

De brede rechte paden in landgoed Sparrenrijk vormen een ideaal parcours om het winterseizoen te beginnen. Later in het seizoen staan de zwaardere crossen met heuvels op het programma. Atletiekvereniging Marvel ziet elk jaar weer honderden atleten aan de start verschijnen, verdeeld over de verschillende AU categorieën. Natuurlijk is er ook weer de recreantenloop, waarmee het programma op zondag 27 oktober om 10:30 uur begint. Deze recreantenloop staat voor iedereen open, jong en oud, wel of geen atleet. De deelnemers kunnen hun eigen afstand bepalen tussen 1500 en 7700 meter.

Na deze loop wordt er gestart met de officiële AU wedstrijden. Om 11.30 uur is de start van het hoofdnummer met de dames en heren senioren en de meisjes en jongens A en B junioren, en vanaf 12.40 uur volgen de wedstrijden voor de meisjes en jongens C en D junioren en pupillen. Inschrijven kan tot een kwartier voor aanvang bij het inschrijfbureau bij de start. Momenteel is het nog mogelijk om vóór in te schrijven via de website van atletiekvereniging Marvel: http://www.avmarvel.nl/sparrenbosloop/. Op deze website staan ook de deelnamekosten vermeld.

Landgoed Sparrenrijk is te vinden in Boxtel-Noord (afslag 25 van de A2).De ingang bevindt zich aan de Molenwijkseweg in Boxtel. Er is voldoende parkeergelegenheid bij recreatieplas de Langspier.

Uit de krant