Logo mooiboxtel.nl
 • Alles
 • (1)
  Theater
 • (2)
  Muziek
 • (251)
  Evenement
 • (80)
  Bijeenkomst
 • (54)
  Overig
 • (32)
  Cursus-Workshop

BOXtheater speelt 'Uitzicht'

vrijdag 22 maart 20:00 uur

Foto: BOXtheater

"UitZicht" een BOXtheater project met jonge (leerling) regisseurs..

Het BOXtheater profileert zich in 2019 met een uniek regie project. De stukken worden dit jaar geregisseerd door jonge regisseurs in opleiding. Jonge regisseurs met ieder een eigen signatuur. Om het proces in goede banen te leiden, een rode draad te behouden en de regisseurs te begeleiden heeft het BOXtheater, Natasja d'Armanjac de Castanet, docent en theatermaker, aangetrokken.

Milène Hoff (21 jaar), tweede jaars docent/theatermaker in opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht is een van de regisseurs en ze omschrijft het als volgt:

"Goed nieuws voor jonge theaterharten" 

''We gaan geen doorloop doen, maar een doorkruip'' 

''Met de tekst in de hand?''

'' Van het begin tot het eind''

''Ik heb nog nooit na een eerste repetitie een doorloop gedaan''

''Ik ook niet''

Het begon met een whatsappje naar mijn oud docente Natasja d'Armagnac de Castanet ''Weet jij een project waar ik kan spelen?'' waarop het antwoord luidde ''Nee, maar wel iets om te regisseren.'' 

BOXtheater zocht theatermakers in opleiding om theater te maken met een frisse kijk op theater. Na het schrijven van een motivatiebrief werd ik uitgenodigd voor een kopje koffie met het theatergezelschap in Boxtel. ''wat is je visie over theater? en wat zou je doen als een speler van 40 jarige leeftijd in tranen uitbarst?'' dit waren enkele vragen die Tanja van Abeelen, Joan van Houtum en Frenk Breuer van BOXtheater onder andere stelden. Na een leuk gesprek werd ik aangenomen en aan het werk gezet samen met de vier andere theatermakers in opleiding. We werken gezamenlijk vanuit een script. Dat betekent, dat we ieder een eigen deel van de tekst kregen, een locatie, 2 of 3 spelers, en een productieleider. Ik ben geheel vrij in het maken van regie en vorm keuzes. Een luxepositie zou je wel kunnen stellen! Het is werkelijk een verrijking om elke maandag op locatie te mogen repeteren met deze ambitieuze en gedreven mensen. 

Vanaf 22 maart 2019 speelt BOXtheater onder leiding van hoofd regisseuse Natasja d'Armagnac de Castanet samen met vier jonge theatermakers in opleiding de locatievoorstelling 'UitZicht'.

De verzamellocatie voor onze nieuwe productie "UitZicht" is bekend...  We verzamelen op het adres Peerkesbos 1, 5298 PE Liempde (gemeente Boxtel). Dit is de parkeerplaats van het voormalige restaurant "De Liempse Barrier".

Kaartverkoop "UitZicht" is begonnen!

De speeldagen zijn:

Vrijdag 22 maart 2019

Zaterdag 23 maart 2019

Vrijdag 29 maart 2019

Zaterdag 30 maart 2019

Vrijdag 5 april 2019

Zaterdag 6 april 2019

Donderdag 11 april 2019

Vrijdag 12 april 2019

De voorstellingen beginnen om 20:00 en vanaf 19:30 staat de koffie klaar. We verzamelen op de parkeerplaats van het voormalige restaurant "De Liempdse Barrier" aan Peerkesbos 1, 5298 PE Liempde (gemeente Boxtel).

Kaartje bestellenFoto: BOXtheater
deel deze activiteit

Locatie

Voormalige Liempdse Barrier
Liempde
Peerkesbos 1
5298PE


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037574&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037573&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooiboxtel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=528,529" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>