Afbeelding

UPDATE 2: Grote uitslaande brand verwoest drie winkels in Selissen (+ video)

Algemeen
BOXTEL - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij een grote uitslaande brand in winkelcentrum Selissen drie winkels volledig in de as gelegd. De brand werd rond 4.15 uur opgemerkt en ontstond bij mediterraan eethuis Yemma in de St. Severusstraat. In zeer korte tijd breidde de brand zich uit naar bakker De Leijer.

De brandweer rukte met groot materieel uit maar kon niet voorkomen dat de schade in de tonnen liep. Na aankomst van de brandweer en de politie zijn in allerijl een aantal naastgelegen en tegenover gelegen woningen ontruimd. Dertig bewoners werden allereerst in de Plus supermarkt opgevangen en zijn later naar gemeenschapshuis De Walnoot gegaan. Burgemeester Mark Buijs kwam eveneens om de getroffenen een hart onder de riem te steken.

De brand sloeg snel over van mediterraans eethuis Yemma naar het naastgelegen pand van Bakker de Leijer. Die verloor de gehele kerstvoorraad. Cafetaria Plaza Select is opnieuw zwaar gedupeerd door de brand. In april 2011 brak er al brand uit in de cafetaria en nu heeft de cafetaria enorme rook- en waterschade opgelopen.

Het brandweerkorps uit Boxtel werd ondersteund door de korpsen uit Vught, Veghel, Oss, Uden en Erp. Rond 6.00 uur kon de brandweer het sein brandmeester geven. Het nablussen zal nog zeker enkele uren in beslag nemen.

Afbeelding

Uit de krant