Afbeelding

Kinderdroom komt uit

Algemeen
Een rondje fietsen door het bos, lekker in de achtertuin een balletje overschieten of tussen de dieren lopen in de kinderboerderij. Voor veel Nederlanders lijkt dit heel normaal, maar voor veel kansarme kinderen niet. Deze kids tweeëneenhalve week laten genieten van een vakantie in Nederland is al meer dan 50 jaar het doel van Europa Kinderhulp. Nieuwe vakantiegastouders zijn zeer welkom en krijgen volop begeleiding vanuit de organisatie.

Kinderen uit een achterstandsgezin of met emotionele problemen, zomaar wat voorbeelden van kinderen die Europa Kinderhulp wil helpen. Noord-Brabant ontvangt in de zomervakantie (juli en augustus) kinderen van 5 tot en met 15 jaar uit eigen land, maar ook uit Duitsland, Frankrijk en een aantal kinderen uit Roemenië. Bij het vakantiegastgezin in Nederland draaien ze mee in het gezin, kunnen ze helemaal tot rust komen en weer even kind zijn.

In de afgelopen jaren zijn er zo’n 100.000 kinderen naar Nederland gekomen. Ieder jaar komen er gelukkig weer nieuwe vakantiegastouders bij. ‘Zo dankbaar om een kansarm kind een glimlach te bezorgen’ en ‘het kind fleurde hier helemaal op’ zijn enkele uitspraken van gezinnen die zich vorig jaar aanmeldden.

Ook geïnteresseerd om vakantiegastouder te worden, of wilt u meer weten? Op www.europakinderhulp.nl staat veel informatie, zoals over de voorwaarden en de procedure waarmee de vrijwilligersorganisatie werkt. Belangstellenden kunnen contact opnemen met Felix Verlaar: brabant@europakinderhulp.nl of met het landelijke informatienummer: (0118) 627 974.
Afbeelding

Uit de krant