Afbeelding

Benefietconcert voor Boxtelse kinderen in armoede

Algemeen
BOXTEL - ‘Geen kind aan de kant’, een werkgroep van de Boxtelse SP, organiseert zaterdag 15 februari een benefietavond in de Rots. Deze avond heeft als doel geld in te zamelen voor Boxtelse kinderen die in armoede leven. Vanaf 19.30 treden de Boxtelse bands Fridays, Fahrenheit Twins en Nailhead op. Van iedere consumptie gaat 80 cent naar het goede doel en de toegang is gratis.

“Eén op de negen Nederlandse kinderen leeft in armoede. In Boxtel komt dat neer op zo’n 750 kinderen”, vertelt Marco Bressers van de organisatie. “Deze kinderen kunnen zich niet aanmelden bij verenigingen en ook bij schooluitjes of verjaardagsfeestjes moeten zij verstek laten gaan. Onaanvaardbaar! En daarom moet er iets gebeuren. Zo zal dit onderwerp prioriteit moeten krijgen bij de overheid en daar zal de SP zich hard voor maken. Ondertussen willen wij als werkgroep niet alleen maar aandacht vragen voor de armoede onder kinderen, maar er ook daadwerkelijk iets aan doen. Na een sinterklaasmiddag en een sponsorloop staat nu dus de benefietavond op de agenda. Ook voor de rest van het jaar zijn er al volop nieuwe ideeën want ‘Geen kind aan de kant’ is bedoeld voor de langere termijn, in ieder geval zolang het probleem armoede onder kinderen een realiteit is”, aldus Bressers.

“De Rots heeft een fantastische bijdrage geleverd aan de organisatie van de avond”, vervolgt Bressers. “En ook de optredende bands doen dit geheel belangeloos. Boxtelse bands in actie voor Boxtelse kinderen in armoede, hoe mooi kan het zijn”. Kom kijken en beleef!

Fridays: een vierkoppige bluescoverband zet met hun gevarieerd repertoire en veel lol, energie en passie een spetterend optreden neer, zoals gebleken tijdens de laatste editie van de Boxtelse Bazaar.
Fahrenheit Twins: Sander Blom en Teun Duijghuisen zijn de de Fahrenheit Twins, altijd experimenterend bezig om nieuwe geluiden in hun muziek te brengen. Samen alles uitvinden maar nu als 6-koppige band op het podium van de Rots. Dit moet je écht meemaken! Nailhead: met Henny van den Boom aan het stuur is dit trio in staat om enorm gas te geven, maar ook melodieuze juweeltjes gaat Nailhead zeker niet uit de weg. Covers van alle tijden worden ‘ge-Nailhead’, al met al een geweldige uitsmijter.

Uit de krant