Afbeelding

Definitieve uitslag gemeenteraadsverkiezing: Combinatie95 grote winnaar

Algemeen
BOXTEL - De definitieve uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is bekend. In Boxtel is Combinatie95 de grootste partij geworden, gevolgd door BALANS en als derde partij de SP die flinke winst boekt.

De definitieve uitslag is als volgt:
1. Combinatie95 - 2373 stemmen 18,8 % - 4 zetels
2. BALANS - 2038 stemmen 16,2% - 4 zetels
3. SP - 1942 stemmen 15,4% - 4 zetels
4. CDA - 1518 stemmen 12,0% - 3 zetels
5. INbox 1426 stemmen 11,3% - 3 zetels
6. PvdA/GL - 1259 stemmen 10,0% - 2 zetels
7. D66 - 1246 stemmen 9,9% - 2 zetels
8. VVD - 797 stemmen 6,3% - 1 zetel

Burgemeester Mark Buijs toonde zich erg tevreden met de goede opkomst van ruim 53% van de stemgerechtigden. 12.697 Boxtelaren brachten woensdag hun stem uit.

Grote winnaar van de verkiezingen is Combinatie95. Lijsttrekker Peter van der Wiel toonde zich ontzettend blij. “We hebben vier jaar kei hard gewerkt, een consequente lijn gevolgd met een programma dat staat als een huis. We zijn waanzinnig gelukkig! Het is zo mooi en ik ben superblij dat de kiezer ons de waardering en het vertrouwen geeft om door te gaan op de ingeslagen weg. We zullen een goed bestuur in Boxtel neer moeten zetten.”

Lijsttrekker Wim van der Zanden van BALANS was ondanks de nederlaag toch trots. “We hebben 300 stemmen minder dan 4 jaar geleden en uiteindelijk stuivertje gewisseld met de combinatie. Toch zijn we tevreden want de kiezer heeft altijd gelijk. We hadden natuurlijk wel gehoopt omdegrootste te blijven.”

Eric van den Broek van de SP komt als een van de grote winnaars uit de bus. “Deze uitslag is ongekend, we zijn ontzettend trots. Ik zie dit als een beloning voor vier jaar kei hard werken vanuit de fractie en daarbuiten. We hebben op een constructieve manier oppositie gevoerd en veel binnen gehaald. Denk hierbij aan schaliegasvrij, niet parkeren op de gemeentevijver, verbeteringen van het leerlingenvervoer en het WMO-beleid. Dat we op vier zetels uitkomen is helemaal perfect.” Vd Broek is blij dat Combinatie95 de grootste is geworden. “Dit biedt een mogelijkheid tot een progressief college met een sociaal en duurzaam beleid.”

Jan de Koning van INbox was minder gelukkig met de uitslag. “Ik ben natuurlijk niet gelukkig want we hebben een stapje terug moeten doen. Een nieuwe naam met nieuw elan hoeft dus niet altijd goed uit te pakken.”

Kijk voor een sfeerimpressie van de verkiezingsavond in ons fotoboek, klik hier>>>.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant