Afbeelding

INbox ziet toch af van hertelling stemmen

Algemeen
BOXTEL – Het bestuur van de politieke partij INbox heeft haar verzoek tot een hertelling van de stemmen ingetrokken nadat de partij gistermiddag overleg heeft gehad met burgemeester Mark Buijs. Dit laat de partij weten in een brief die zij dinsdagochtend naar de gemeente gestuurd heeft.

Na het gesprek en de evaluatie met Mark Buijs is de partij tot de conclusie gekomen dat hertelling afgelopen vrijdag noodzakelijk was omdat het verschil van drie stemmen op één stembureau tot een gewijzigde zetelverdeling had kunnen leiden. “De overige proces-verbalen van alle andere stembureaus waren correct en gaven geen enkele aanleiding om de uitslag daarvan in twijfel te trekken. In de gevolgde procedure/processen zijn enkele onvolkomenheden geconstateerd zoals verschil in de inbelgegevens, definitieve cijfers, communicatie en nog enkele details”, schrijft de partij.

Het bestuur ziet dan ook af van haar verzoek om tot hertelling over te gaan omdat er duidelijkheid is gebracht over de betrouwbaarheid en de geloofswaardigheid van de definitieve cijfers.

Uit de krant