Afbeelding

Vrijwilligers helpen Voedselbank bij inzamelen voedsel

Algemeen
BOXTEL – Afgelopen weekend staken tientallen vrijwilligers hun handen uit de mouwen tijdens NL-Doet. In Boxtel gingen vrijwilligers van het CDA en van Lionsclub Boxtel op pad met vrijwilligers van de Voedselbank om op verschillende plaatsen in de gemeente voedsel in te zamelen.

De Voedselbank stond in winkelcentrum Oosterhof en Selissen, de supermarkt in Liempde en de AH in Boxtel en vroeg winkelend publiek om een extra boodschap te doen voor de mensen die het wat minder hebben. Ook stonden vrijwilligers in Haaren en Helvoirt want ook deze twee dorpen behoren tot het verzorgingsgebied van de Boxtelse Voedselbank.

Annemie de Jong van de Voedselbank Boxtel stond met een collega en Peter van As van Lionsclub Boxtel in winkelcentrum Oosterhof. “We krijgen over het algemeen heel veel positieve reacties. Mensen geven gehoor aan ons verzoek en kopen met name houdbare producten. Er is al volop gedoneerd vandaag.” De intake van de Voedselbank is zeer streng. “Mensen moeten echt met de billen bloot en al hun gegevens openbaar maken. Uiteindelijk mag een gezin met twee kinderen niet meer dan € 2.39 per dag te besteden hebben om in aanmerking voor hulp te komen.”
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant