Afbeelding

SP pleit voor openbaarheid partijfinanciering

Algemeen
BOXTEL – De Boxtelse gemeenteraad sprak dinsdagavond kort over de campagne- en partijfinanciering van de politieke partijen. SP pleitte tijdens de verkiezingen al voor openbaarheid van de partijfinanciering en vroeg dinsdag opnieuw steun bij de andere politieke partijen om hun medewerking te verlenen.

“Als duidelijk is waar elke partij zijn geld aan uitgeeft dan zou dit absoluut het vertrouwen in de politiek vergroten”, aldus Dave van de Ven van de SP. “Vooruitlopend op de plannen die er worden uitgewerkt om dit ook voor de landelijke politieke partijen in te voeren zouden wij graag een voorstel uitwerken om het in Boxtel al uit te rollen.”

De meeste partijen hebben hun financiering al inzichtelijk gemaakt voor de verkiezingen en zij gaven dinsdag dan ook aan geen enkel probleem te zien in het openbaar maken van de partijfinanciering. Anja van den Einden van PvdA/GL wil zeker meewerken aan de transparantie maar gaf aan het niet nodig te vinden. Wim van der Zanden van BALANS zag het nut er niet echt van in: “Transparantie is prima, maar niet vooruitlopend op landelijk beleid. Ik wacht het voorstel af en ben erg benieuwd wat het toevoegt.”

Uit de krant