Zorggroep Elde past in je leven

Algemeen
BOXTEL - Sinds maandag wapperen aan de vlaggenstokken bij de locaties van Zorggroep Elde de vlaggen met de nieuwe slogan: Zorggroep Elde past in je leven. Deze slogan werd vrijdag 16 mei spetterend onthuld ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de organisatie en vat kernachtig samen dat de zorg en ondersteuning past in het leven zoals de cliënt dat heeft ingericht met oog voor de traditie, cultuur en religie van cliënten.

De afgelopen tien jaar heeft Zorggroep Elde vele ontwikkelingen meegemaakt. De meest ingrijpende veranderingen in de zorg vinden echter op dit moment plaats. Het regeringsbeleid is gericht op langer zelfstandig wonen en de afbouw van verzorgingshuiszorg. Scheiden van wonen en zorg wordt ingevoerd. Gemeenten krijgen meer zorgtaken toebedeeld. Klanten hebben andere zorgvragen, wensen en behoeften en willen langer thuis blijven wonen. Voor ZGE aanleiding om haar missie en visie en vastgoedstrategie te herzien en een nieuwe strategie voor de komende jaren te ontwikkelen. In lijn met de nieuwe missie en visie heeft ZGE een nieuwe slogan die vrijdag 16 mei officieel is onthuld: Zorggroep Elde past in je leven.

ZGE ondersteunt cliënten in een zo aangenaam mogelijk leven. Een leven dat iemand, ook al is hij wat ouder en zijn er beperkingen, zoveel mogelijk wil voortzetten zoals hij dat altijd gewend is. Omdat dat bij hem past. Omdat hij zich daar goed bij voelt. Zorggroep Elde biedt die ondersteuning en zorg maar legt de regie duidelijk bij de cliënt. Zorggroep Elde realiseert zich dat het in het leven niet alleen gaat om feitelijke zorg, maar ook om meer fundamentele behoeften, zoals het hebben van wezenlijk contact met anderen, het kunnen genieten van dingen en jezelf veilig voelen. “Daarom hebben we een groot respect voor tradities, culturen, religies en de milieus waar cliënten vandaan komen. We zijn te gast in het leven van de cliënten die we ondersteunen en proberen onze zorg daar zo goed mogelijk op af te stemmen.”

Uit de krant