Softbaldames Ducks boeken ruime uitoverwinning

Algemeen
BOXTEL – Afgelopen zondag speelden de dames van Ducks een wedstrijd in Etten-Leur tegen de dames van Stags. Ducks mocht het spits afbijten aan slag en begon meteen fel. Door een fout van de tegenpartij wist Nikki van Nes het derde honk te bereiken. Marleen van Esch wist dan ook het eerste punt binnen te slaan door een mooie honkslag in het rechtsveld. De daaropvolgende slagvrouwen konden geen honkslagen slaan, maar door fel loopwerk wist ook loopster Marleen binnen te komen. Een goed begin voor de Boxtelse slagploeg.

Inge van Geel was de beginnende pitcher van Ducks en kon zich geen beter begin wensen. Door twee keer drie slag te gooien en een vangbal van tweede honkvrouw Elke Mutsaards, werden de eerste drie slagvrouwen van Stags aan de kant gezet. In de derde inning kwamen de Boxtelse dames weer tot scoren doordat Evelien Gerrits een verre driehonkslag wist te slaan en daarmee Rianne Boer binnensloeg. Vervolgens werd het veld van de tegenpartij extra onder druk gezet door het felle loopwerk van de dames van Ducks.

Inge van Geel wist een perfecte stootslag richting het derde honk neer te leggen waardoor de loopsters nog een honk konden opschuiven en zijzelf ook safe was. De daaropvolgende inningen wist Ducks langzaamaan de score uit te breiden. Tot de vijfde inning kon Stags geen punten scoren en stond het 9-0 voor Ducks. De Boxtelse dames hadden nog 1 punt nodig om de wedstrijd na vijf inningen te beëindigen.

De dames van Stags lieten het hier niet bij zitten en maakten drie punten door drie opeenvolgende honkslagen te slaan. Dit betekende dat de volledige zeven inningen gespeeld zouden worden. Toch wist Ducks nog terug te komen door twee punten in de laatste inning te scoren waardoor de Boxtelse dames uiteindelijk toch ruim wisten te winnen met 15-3. De tweede winst na de zomerstop met tien punten verschil voor Ducks en de dames hopen deze trend voor te kunnen zetten in de laatste wedstrijden van de competitie. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Starlights uit Schijndel op het programma.

Uit de krant