Afbeelding

Kay Karssemakers na Alphen op koers voor de Nederlandse titel!

Algemeen
BOXTEL - De 10-jarige Kay Karssemakers heeft afgelopen zaterdag tijdens de dertiende wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap 65cc grote wielen een tweede plaats weten te behalen. In de eerste manche moest hij zich na een valpartij in de eerste ronde opwerken tot uiteindelijk een vierde plaats. In de tweede manche werkte hij een gecontroleerde manche af en kwam als tweede over de finish wat hem een tweede plaats in het dagklassement opleverde.

In de training reed Kay niet helemaal soepel. Hij kwam niet lekker in z’n ritme en kon hierdoor geen tijd neer zetten die iedereen van hem gewend is; met een derde tijd keerde hij terug naar het rennerskwartier.

Toen het starthek van de eerste manche naar beneden klapte, kwam Kay niet goed weg. Doordat hij zijn motor lang aanhield kwam hij toch nog als tweede rijder door de eerste bocht. Gelijk nam hij in de tweede bocht de leiding over en voerde het veld gedurende de eerste ronde aan. Met de doorkomst van de eerste ronde kwam Kay echter ten val en verloor hij redelijk wat plaatsen. Op een negende plaats kon hij de wedstrijd hervatten en moest een inhaalrace starten op een circuit waar het erg moeilijk was om in te halen. Kay wist nog naar voren te komen tot de vierde plaats en hield hiermee de schade beperkt.

In de tweede manche was de reactie aan het starthek opnieuw niet super, maar ook ditmaal dook hij weer als tweede rijder door de eerste bocht. Gedurende de eerste drie ronden kon hij de kopman redelijk volgen maar doordat Kay in de vierde ronde een klein foutje maakte was de aansluiting weg en waren de derde, vierde en vijfde man kort aan het achterwiel van Kay gekomen. In het resterende deel van de wedstrijd nam Kay niet te veel risico’s en kwam met druk van drie rijders achter hem als tweede over de finish.

Met een vierde en tweede plaats in de manches werd Kay tweede in het dagklassement. Zelf niet helemaal tevreden, maar toch weer heel wat punten binnen gehaald. Hij is weer zes punten uitgelopen in het kampioenschap waar hij nu met 92 punten voorsprong aan de leiding staat. Zondag staat de voorlaatste wedstrijd om het Nederlands Kampioenschap op het programma in Veendam. En wat voor een.. Kay kan daar voor de derde keer de titel binnen halen wanneer hij minimaal twee keer een twintigste plaats behaalt in de manches.

Uit de krant