Vierde zege op rij Taverbo/SABO 1

Algemeen
BOXTEL - Het eerste team van TTV Taverbo/SABO dendert maar door in de eerste klasse D. Ook de vierde wedstrijd van het seizoen werd met ruime cijfers gewonnen. Uit bij hekkensluiter OTTC uit Oss werd het 7-3 in Boxtels voordeel.

Hoewel de score anders doet vermoeden had Taverbo het de gehele wedstrijd lastig tegen de Osse laagvlieger. De eerste partij was wat dat betreft typerend voor het spelbeeld. Hierin moest Erik Mangnus eerst een matchpoint weg zien te werken alvorens hij zijn ploeg op voorsprong kon zetten.

Aan de hand van aanvoerder Teun Vlamincks werd er uiteindelijk toch een redelijk riante overwinning behaald. Hoewel de Ossenaren zich kranig bleven verweren hadden zij geen antwoord op het degelijke spel van de licht geblesseerde Vlaminckx, die al zijn drie partijen wist te winnen en ook na deze wedstrijddag nog altijd ongeslagen is in deze competitie. Samen met Mangnus zette hij tevens het immer cruciale dubbelspel in winst om. Jasper van der Aa voegde tot slot nog twee punten toe aan het totaal. Taverbo 1 staat nu tien punten voor op Budilia en op de ploeg waar het volgende week op bezoek gaat; het Bossche Never Despair.

Het tweede team van Taverbo begon deze competitieronde als lijstaanvoerder van de eerste klasse B maar liep tegen Die Meede tegen een flinke zeperd aan: 3-7. Dit kwam met name door een offday van Danny Smits, die in de eerste drie speelronde geen enkele verliesbeurt had geleden maar deze avond met lege handen bleef staan. Frederik Pluut (2) en Jos Heijmans (1) hielden de schade nog enigszins binnen de perken. Wel zakte Taverbo 2 door deze nederlaag van de eerste naar de vierde plaats.

Eerder in de week hadden Willem de Koning, Kevin van de Veerdonk en Inge Kraan namens Taverbo 3 al maximaal uitgehaald in en tegen Son en Breugel: 10-0. Zij gaan nu aan kop in de derde klasse.

Uit de krant