Sander van de Ven.

DVG domineert zowel thuis als uit

Sport

Liempde - Donderdagavond pakte DVG de eerste punten in de thuiswedstrijd tegen het internationaal samengestelde studententeam Pusphaira uit Eindhoven, uitslag 3-1. Zondag zetten de Liempdenaren Vessem eenvoudig aan de kant met eenzelfde doelsaldo.

Het is nog vroeg in het seizoen, maar donderdag was er al sprake van een sleutelduel. Verlies betekende een laatste plaats met nog vier andere puntloze teams, winst betekende een plek in de middenmoot. Toch was het Puspaira dat, zeker in de eerste helft het betere van het spel had en Sander van Eeuwijk al vroeg op de proef stelde. Met zijn voet behoedde hij DVG voor een vroege achterstand. Ondanks de constante dreiging van Pusphaira bleef de nul op het score bord. Een verre uittrap viel uit de donkere lucht en werd niet goed beoordeeld door de DVG defensie en zelfs in een een-op-een situatie bleef de Liempdse goalie overeind.

DVG stelde daar in die fase maar weinig tegenover en verder dan een geblokt schot door Wilco Voets (in de rebound ging de bal over) en een inzet van Randy Stuurman die bekwaam door de Eindhovense keeper met de vuisten werd gekeerd, kwamen de aanvallers niet. Een vrije trap van Pusphaira werd in eerste instantie gekeerd door Sander van Eeuwijk maar die kon de bal niet onder controle houden en in de rebound was de spits van Pushaira er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen. De gelijkmaker volgde zes minuten later toen een vrije trap door Wilco Voets in de 16 meter werd geplaatst en de mee opgekomen verdediger Martijn Caarls op het laatste moment besloot toch maar op doel te koppen.

De meeste toeschouwers hebben de 2-1 niet eens gezien maar een snelle uitval meteen na de rust betekende de voorsprong. Een rush van Martijn Caarls werd voorgegeven op de ingevallen Bas van Houtum die, zwaar gehinderd door een verdediger, de bal niet kon intikken. De doorgeschoten bal belandde echter bij de meegelopen Wilco Voets die hier wel raad mee wist. De omzetting van DVG zorgde voor een beter evenwicht en meer rust aan de bal. De combinaties gingen dan ook een stuk makkelijker dan voor de rust. Pushaira had hier moeite mee en kon geen echte kansen meer creëren. Het wachten op de 3-1 werd beloond. De ingevallen rechtsachter Jeroen Caarls, weer terug na een lange blessureperiode, zag een vrijstaande Bas van Houtum die alleen op het doel afging en met zijn voorzet Randy Stuurman kon bereiken. Martijn Caarls werd uitgeroepen tot Man of the Match.

Zondag
Na een doordeweekse wedstrijd willen internationale ploegen nog wel eens een steekje laten vallen. DVG daarentegen zette zondag tegenstander Vessem meteen onder druk. Dit resulteerde al vrij vroeg in de wedstrijd in een doelpunt. Peter Versantvoort slalomde door de Vessemse verdediging en legde af op Wilco Voets die heel beheerst en trefzeker afrondde: 0-1 in de zesde minuur. Een salvo van schoten op het Vessemse doel had al de 0-2 kunnen betekenen, maar het was de keeper of een verdediger die steeds in de weg stond. Niet veel later werd het dan toch 0-2. Bas van Houtum verlengde de voorzet met een sliding en de mee opgekomen Randy Stuurman kon ongehinderd voor de 0-2 zorgen.

Vessem was in de eerste helft machteloos en behoudens een paar corners of ongevaarlijke afstandsschoten had doelman Sander van Eeuwijk een gemakkelijke middag. Een door Peter Versantvoort snel genomen vrije trap op Wilco Voets had een beter lot verdiend. Zijn inzet belandde via de vingertoppen van de keeper op de paal. Een aanvalsopzet van Vessem werd op het middenveld eenvoudig onderschept en via Bas van Houtum kon Peter Versantvoort aan het werk gezet worden. Zijn schot ging via de keeper in het Vessemse doel en bracht de stand in de 35e minuut op 0-3. Gezien het spelbeeld was dit eigenlijk al de beslissing van de wedstrijd, ofschoon Sander van Eeuwijk nog in actie moest komen door een inzet van Vessem over het doel te tikken.

De tweede helft was niet zo sprankelend en DVG viel (te) ver terug qua niveau. Vessem was niet bij machte de vroege aansluitingstreffer te scoren, waardoor de amusementswaarde matig was. De vele meegereisde Liempdse toeschouwers werden niet echt verwend. De mee opgekomen Martijn Caarls leidde onbedoeld de eretreffer in voor Vessem. Op de rand van het Vessemse doel werd de bal verloren en via een verre bal verloor de DVG-defensie het sprintduel, wat in de 72e minuut resulteerde in 1-3. Verder dan een schot van Sander van de Ven kwam DVG ook niet meer. De goed leidende scheidsrechter had een makkelijke middag en ook DVG kon dus vrij eenvoudig drie punten bijschrijven. Man of the Match was Randy Stuurman.
Door deze overwinning is de Liempdse ploeg opgeklommen naar de vierde plaats en is Taxandria als enige nog zonder puntverlies. Volgende week spelen de rood/gelen thuis tegen Dees, dat met zes punten op de vijfde plaats staat.

DVG2 blijft maar winnen. Door een vroege goal van Jeroen Caarls werd Helmondia met 0-1 verslagen. Jeroen werd ook uitgeroepen tot de beste van de week.

De DVG dames, geheel in het nieuw gestoken, hadden er zin in en al na twee minuten lag de eerste bal in het netje door een strak schot van Milou Welvaarts. Via twee doelpunten van Stans Beerens leek de overwinning veilig, maar Rhode kwam toch nog terug tot 3-2. Daar bleef het echter bij en de Liempdse dames behaalden de overwinning. Gabi van de Steen werd uitgeroepen tot Woman of the Match

Peter Versantvoort legt zondag aan voor de 0-3.
Man of the Match van zondag: Randy Stuurman.