Afbeelding

Boxtel vangt per direct 18 extra vluchtelingen uit Eritrea op

Algemeen

Boxtel - Per woensdag 14 oktober vangt Boxtel 18 vluchtelingen uit Eritrea op in het huis van de Zusters Oblaten, aan de Prins Hendrikstraat. De vluchtelingen zijn, net als de eerder op de Kleine Aarde opgevangen groep, minderjarige meisjes.

Bewoners in de directe omgeving van de opvang zijn per brief ingelicht. “Gezien de grote spoed die achter de opvang zat, konden we ook niet veel meer doen”, aldus persvoorlichter Bas Schel.

De Eritrese meisjes blijven tot in ieder geval het eind van dit jaar in het zusterhuis. Wethouder Marusjka Lestrade: ”Deze meisjes komen uit een erg turbulente omgeving in Heusden. Ze hebben een rustige omgeving nodig. Wij hebben als gemeente dan ook bij het COA gemeld dat wij absoluut geen 72-uursopvang willen verlenen. Daar werken wij niet meer aan mee.”

De vluchtelingen zullen een aangepast lesprogramma aangeboden krijgen, met onder andere Nederlandse les, zoals nu ook al op De Kleine Aarde gebeurt. “De meiden zijn minderjarig en vallen dus onder de leerplichtwet”, aldus Lestrade.

De wethouder benadrukt verder dat omwonenden van de Oblaten, De Kleine Aarde, of andere mensen die vragen hebben over de opvang, kunnen bellen met de gemeente, of een e-mail kunnen sturen naar communicatie@boxtel.nl. “Wij vinden het erg belangrijk dat er zo’n groot mogelijk draagvlak bestaat in Boxtel, voor deze opvang”, aldus Lestrade. “Alle meningen mogen geuit worden, dus ook negatieve, zo lang het gesprek maar op een nette manier wordt gevoerd”, voegt zij daar aan toe.

Uit de krant